Ποιά ήταν η άγνωστη επιθυμία του Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος??? (PHOTO)

115

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την εντολή και η επιθυμία του ήταν αδύνατον να μην υλοποιηθεί – Πλούσιο το παρασκήνιο της επίσκεψης…

Φλωρεντίνες από το Σέσκλο γεύτηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Αγιο Ορος κατά τη διάρκεια της προσκυνηματικής επίσκεψης και παραμονής του εκεί. Τα τοπικά γλυκίσματα που φέρουν τη σφραγίδα του Νίκου Μπέκου, ζαχαροπλάστη από το Σέσκλο, άφησαν «άφωνο» από γευστική ικανοποίηση τον Ρώσο ηγέτη. Ο εκπρόσωπος μάλιστα του Αγίου Ορους μετέφερε προχθές στον κ. Μπέκο, τον ενθουσιασμό με τον οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν απόλαυσε τα τοπικά γλυκά εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ποιότητα και τη νοστιμιά τους, ενώ ζήτησε και πήρε μαζί του αναχωρώντας για τη Μόσχα περίπου πέντε κιλά από τα πεντανόστιμα γλυκά. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν προσφερθούν στο Ρώσο Πρόεδρο, οι τοπικές φλωρεντίνες, για λόγους ασφαλείας όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις μεγάλων ηγετών, τα γλυκά πέρασαν από το μικροσκόπιο χημικού ελέγχου, ενώ δοκιμάστηκαν και από γευσιγνώστη του Κρεμλίνου που βρίσκονταν στην αποστολή και συνόδευε τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 

Μαζί με τον Ρώσο Πρόεδρο τις τοπικές φλωρεντίνες -η συνταγή των οποίων αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό για το Ζαχαροπλαστείο «Μπέκος»- δοκίμασε με ικανοποίηση και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος που βρίσκονταν επίσης στο Αγιο Όρος μαζί με τον Πούτιν.

«Νιώσαμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση όταν ενημερωθήκαμε από τον Επίτροπο του Αγίου Ορους ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα γλυκά μας» δήλωσε ο Νίκος Μπέκος που σε ηλικία 47 χρόνων μόνο έχει καταφέρει τα γλυκά που φτιάχνει στο Σέσκλο να κάνουν το γύρο της Ελλάδας αφενός και αφετέρου να κερδίζουν τις εντυπώσεις και από τους πιο «υψηλούς προσκεκλημένους» του διεθνούς πολιτικού σκηνικού.

Τα γλυκά από το τοπικό εργαστήριο του Σέσκλου δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται «ανάρπαστα» σε επίσημα γεύματα. Παλαιότερα τις ίδιες φλωρεντίνες αλλά και άλλα γλυκά από το ίδιο εργαστήριο έχει απολαύσει και ο Κάρολος της Αγγλίας αλλά και άλλες προσωπικότητες που έχουν επισκεφτεί το Αγιο Ορος.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

   newsit.gr