Ποια κανάλια παίρνουν άδεια – Εκτός Mega και “Ε”;

134

Από Δευτέρα η κυβέρνηση δηλώνει ότι φέρνει νέο νόμο βάσει του οποίου θα δοθούν άδειες (προσωρινές) στα κανάλια μέχρι το ΕΣΡ να καθορίσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Με τον νόμο αυτό όμως δεν θα πάρουν όλοι οι σταθμοί που υπάρχουν σήμερα άδεια λειτουργίας και ανοίγει έτσι και πάλι νέος κύκλος… μαύρου!

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται με τον νόμο – γέφυρα που προανήγγειλαν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς να δώσει άδειες μόνο σε όσους από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό που προέβλεπε ο νόμος Παππά.
Κάπως έτσι άδεια θα λάβουν μονάχα οι τηλεοπτικοί σταθμοί:
ΑNT1
ALPHA
STAR
ΣΚΑΙ
Ενώ δεν θα λάβουν άδεια οι σταθμοί Mega και “E” που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία. Ταυτόχρονα αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να λάβουν άδεια και οι εταιρίες που μετείχαν στον διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν στην κατοχή τους τηλεοπτικό κανάλι που να βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες θα καθοριστεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι εάν θα “πέσει μαύρο” σε Mega, “Ε” ή και σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια που δεν μετείχαν στον διαγωνισμό και εάν αυτό είναι συνταγματικό καθώς το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό ήδη τον νόμο Παππά και η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να βασιστεί στη διαδικασία του νόμου αυτού για να παραχωρήσει άδειες λειτουργίας, έστω και πρσωρινές.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg