Ποιός γνωστός ηθοποιός εξομολογείται ότι “Του αρέσει η μοναξιά στη ζωή του”?

72

Mε αφορμή το έργο «Κραυγή» του Τένεσι Ουίλλιαμς στο οποίο πρωταγωνιστεί φέτος στο Faust, ο Αλέκος Συσσοβίτης μίλησε στο περιοδικό People και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα δυσδιάκριτα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας -ένα θέμα που πραγματεύεται το θεατρικό αυτό έργο-, για τη μοναξιά στη ζωή του, αλλά και την διπολικότητα του χαρακτήρα του.

«Πολλές φορές η φαντασία χτίζει τη δική της πραγματικότητα και τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Συμβαίνει και στη ζωή. Μερικές φορές νιώθω κι εγώ πως δεν θέλω να ταυτιστώ με αυτό που βλέπω γύρω μου. Θέλω το δικό μου ταξίδι. Ωστόσο η ζωή είναι μία και ίσως μοιάζει φυσιολογικό να έχουμε περιόδους εξωστρέφειας και εσωστρέφειας. Αρκεί να καταλαβαίνουμε τι μας συμβαίνει και τι θέλουμε».

Είναι δυνατό να επιζητά κανείς τη μοναξιά;
«Μερικές φορές την έχω ανάγκη. Φαίνεται πως όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο ξεκάθαροι, πιο ήσυχοι και λέμε “αυτός είμαι”. Βέβαια, υπήρξαν και περίοδοι που έκανα συμβιβασμούς, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν τόσο έντονοι».

 

Ανασφάλεια υπάρχει;
«Όπως λέει και ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Μερικές φορές μου λένε “Μην έχεις τέτοια ανασφάλεια, δεν σου πάει, είσαι άνθρωπος που πατάει στα πόδια του”. Νομίζω, όμως, πως αυτή η διπολικότητα του χαρακτήρα μου, που μερικές φορές μοιάζει και αφύσικη, είμαι εγώ και με χαρακτηρίζει».

Διπολικότητα γιατί;
«Δεν ξέρω. Από τη μια νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση και από την άλλη ελεγχόμενη ανασφάλεια. Κυρίως σε θέματα της δουλειάς. Δεν είμαι από τους άνετους ηθοποιούς που βγαίνουν στη σκηνή και δεν επηρεάζονται από τίποτα, ό,τι κι αν συμβαίνει. Από την άλλη, μπορεί αυτή η ανασφάλεια να αποτελεί και κινητήριο δύναμη για δημιουργία. Ίσως και οι θεατές να δένονται περισσότερο με πιο ευάλωτους ήρωες και καλλιτέχνες. Όπως και να έχει, αυτή η τυραννία της ανασφάλειας με σπρώχνει συνεχώς στο να ψάχνομαι».

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

Πηγή: queen.gr