Πράσινο Φώς για τα Σχολικά Κτίρια και Προαύλειων Χώρων του Δήμου Αχαρνών !!!

89

 

Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία και να υπογραφεί η σύμβαση με την Περιφέρεια έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών που ενέκρινε τη μελέτη του έργου «Επισκευή & Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαύλειων Χώρων του Δήμου Αχαρνών».

Η προγραμματική σύμβαση αν και είχε ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της προηγούμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου, αποσύρθηκε λόγω έλλεψη εγκεκριμένης από το δημοτικό συμβούλιο μελέτης και με τη λογική να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που θα προέκυπταν από τον έλεγχο του φακέλου,όπως επισήμανε και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χάρης Δαμάσκος. Έτσι με την έγκριση της μελέτης από το Δ.Σ Αχαρνών δεν υπάρχει,πλέον,καμία εκκρεμότητα και το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Αχαρνών και η δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης για το σχολικό πληθυσμό των Αχαρνών και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 1.300.000,00 € με ΦΠΑ.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εφόσον πρώτα ολοκληρωθούν όλα τα στάδια που προβλέπονται από τη σύμβαση και σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους ο εργολάβος θα μπει στα σχολεία τους πρώτους μήνες του 2017.
Οι βασικές εργασίες περιλαμβάνουν (ενδεικτικά):
  • Κατασκευή κεραμοσκεπών
  • Στεγανοποίηση δωμάτων και αποκατάσταση διαρροών
  • Χρωματισμό εσωτερικών ή/και εξωτερικών επιφανειών
  • Κατασκευή ξύλινων-μεταλλικών θυρών
  • Κατασκευή κιγκλιδωμάτων και τοποθέτησή τους σε πόρτες και παράθυρα των σχολικών συγκροτημάτων
  • Κατασκευή ψευδοροφών
  • Διάστρωση επιφανειών αύλειων χώρων με ασφαλτικό τάπητα

Το έργο θα υλοποιηθεί σε σχολικά κτίρια Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείωνκαθώς και στους προαύλειους χώρους αυτών, των οποίων η κυριότητα ανήκει στον Δήμο Αχαρνών.

Δείτε τις επισκευές που θα γίνουν σε όλα τα σχολεία:

sxoleia_axarnes sxoleia_axarnes3

sxoleia_axarnes4 sxoleia_axarnes5sxoleia_axarnes6

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg