ΠΡΟΣΟΧΗ : Κατασχέσεις ΕΟΦ για επικίνδυνα φάρμακα του Διαδικτύου !!!

48

Πολλά από τα προϊόντα αυτά είναι άγνωστης προέλευσης, νοθευμένα, παραποιημένα ή πλαστά.
Σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία, το αδυνάτισμα, τη διακοπή του καπνίσματος, ακόμη και τη γρίπη, ή αναβολικά και συμπληρώματα διατροφής κυκλοφορούν μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων αμφίβολης αξιοπιστίας. Πολλά από τα προϊόντα αυτά είναι άγνωστης προέλευσης, νοθευμένα, παραποιημένα ή πλαστά.

Η συγκεκριμένη αγορά αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ στο… κόλπο έχουν μπει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το Twitter χρησιμοποιούνται από κυκλώματα τα οποία διαθέτουν τα προϊόντα τους. Σε πολλές περιπτώσεις τα ηλεκτρονικά καταστήματα από τα οποία γίνεται η διανομή είναι «φαντάσματα», καθώς αλλάζουν διακομιστές (servers) προκειμένου να μην εντοπίζονται.

Οι ειδικοί του ΕΟΦ έχουν εντοπίσει φάρμακο με επικίνδυνες ουσίες, το οποίο υποτίθεται ότι διέθετε ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά βρέθηκε ότι ο διαχειριστής του δεν ήταν στην Ελλάδα. Σε άλλη όμως περίπτωση εντοπίστηκε φαρμακοποιός της Αττικής η οποία διέθετε από το κατάστημά της φάρμακα που είχε αγοράσει μέσω Ιντερνετ!

Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) φτάνουν συχνά καταγγελίες για ψευδεπίγραφα σκευάσματα, τα οποία εντοπίζονται στην ελληνική ή την ευρωπαϊκή αγορά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κατάσχονται ποσότητες φαρμάκων, άγνωστης ποιότητας, τα οποία ελέγχονται στα εργαστήρια του Οργανισμού.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

πηγή ethnos.gr