ΠΡΟΣΟΧΗ! Τρεις νεκροί από τη θανατηφόρα γρίπη στη χώρα μας! Τι να κάνουμε για να την αποφύγουμε…

76

 

Τρεις οι θάνατοι ήδη από γρίπη στην χώρα μας ενώ μόλις σήμερα εισήχθησαν σε ΜΕΘ 5 νέοι ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.

Έφτασαν ήδη τους 31 οι ασθενείς με γρίπη που νοσηλεύτηκαν μέχρι στιγμής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας με τους 22 να νοσηλεύονται και σήμερα, ενώ έχουν συμβεί ήδη και 3 θάνατοι ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα που νόσησαν βαριά από γρίπη. Από τους 3 θανάτους, ωστόσο, ο ένας αφορά νέα γυναίκα.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, το 70% των ατόμων που νοσηλεύονται είναι κάτω των 60 ετών καθώς η γρίπη και φέτος (επικρατεί ο ιός Α Η1Ν1), χτυπά νέους ανθρώπους μεταξύ 35 και 55 ετών.

Ο κ. Τσιόδρας τονίζει ως εκ τούτου ότι είναι αναγκαίο να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, και δη οι ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την εβδομάδα που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή σημειώνεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ τα στοιχεία από τις ΜΕΘ δείχνουν ότι η γρίπη μέχρι στιγμής προτιμά τους άνδρες και το εύρος ηλικιών είναι από 35 έως 86 έτη.

Εξάλλου, η επιστημονική κοινότητα ανησυχεί για το κρούσμα στην Λάρισα, το οποίο ξεφεύγει από το Η1Ν1 και είναι το στέλεχος (Η3Ν2 τύπου Α) και αφορά σε 59χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο γενικό νοσοκομείο της πόλης.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

athensmagazine.gr