Πρωτόγνωρος Εκβιασμός στους Παραολυμπιονίκες για το Ρίο 2016 !!

224

Σκάνδαλο μεγατόνων στον ελληνικό αθλητισμό, με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή να απαγορεύει στους Έλληνες αθλητές να προβάλλουν τους προσωπικούς τους χορηγούς, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην πρόκρισή τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει ο ελληνικός αθλητισμός, μετά την απόφαση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής να χορηγήσει υπεύθυνες δηλώσεις στους Έλληνες αθλητές, τις οποίες και θα πρέπει να συμπληρώσουν, αν θέλουν να πάνε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Την υπεύθυνη δήλωση συνοδεύουν δεκάδες όροι, που πρέπει να τηρηθούν από τους αθλητές, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πιθανό αποκλεισμό ή ακόμα και πρόστιμο. Μεταξύ αυτών, απαγορεύεται στους αθλητές η προβολή και η αναφορά των προσωπικών τους χορηγών, των ανθρώπων δηλαδή που επί τρία συναπτά έτη, τους υποστήριζαν και τους χρηματοδοτούσαν για να φτάσουν μέχρι την πρόκριση στους Αγώνες, καθώς δεν είχε δοθεί καμία επιχορήγηση γι’ αυτό το χρονικό διάστημα από την ίδια την ΕΠΕ.

Ουσιαστικά, επιβάλλεται στους αθλητές να αναγνωρίζουν ως χορηγούς, μόνο τους χορηγούς της Παραολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι θα καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στη Βραζιλία. Μόνο που όλο αυτό το διάστημα, ο εξοπλισμός των αθλητών (αναπηρικά αμαξίδια, πρόσθετα μέλη κλπ) δεν καλυπτόταν από τους χορηγούς της ΕΠΕ, αλλά από τους προσωπικούς τους.

Δεν είναι δυνατόν δηλαδή, για έναν αθλητή, να έχει καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό από τον προσωπικό του χορηγό για την αγορά του αμαξιδίου, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην προσπάθεια πρόκρισής του στο Ρίο, και την ίδια στιγμή η ΕΠΕ να ακυρώνει όλη αυτή τη διαδικασία, “τελειώνοντας” το χορηγό. Στο κάτω-κάτω, ας φρόντιζε η ίδια για τον εξοπλισμό των αθλητών.

Πάντως, οι απαγορεύσεις δεν έχουν τελειωμό, αφού χρειάζεται η άδεια της ΕΠΕ για να μπορούν οι αθλητές να χρησιμοποιούν το σήμα της, να συνεργάζονται με προσωπικούς χορηγούς ή να τους προβάλλουν στα social media, ακόμα και για να κάνουν χρήση των λέξεων “Παραολυμπιακοί Αγώνες” και “Ρίο 2016”.

Και αν φυσικά, κάποιος από αυτούς τους όρους ή όλους τους υπόλοιπους που συνοδεύουν την υπεύθυνη δήλωση, δεν τηρηθεί, τότε η τριετής προσπάθεια του αθλητή να βρεθεί στους Αγώνες του Ρίο, μάλλον θα πάει χαμένη, αφού θα καραδοκεί ο αποκλεισμός, αλλά και ενδεχόμενο πρόστιμο!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ:

 

Χορηγοί ΕΠΕΟΠΑΠ Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, NovaSports, EΡT, Allianz, Ολυμπία Οδός, Όμιλος Υγεία, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΔΕΠΑ-Φυσικό Αέριο.

Από τους παραπάνω μπορούν να επιβληθούν οι παρακάτω ποινές :

Επίπληξη του αθλητή

Αποκλεισμός  από την ομάδα

Αποκλεισμός για μεγαλύτερο διάστημα και παραπομπή στο πειθαρχικό όργανο της ομοσπονδίας

Επιστροφή όλων των εξόδων που κατέβαλε η ΕΠΕ & η Ομοσπονδία για την προετοιμασία, τον εξοπλισμό, ρουχισμό και άλλα έξοδα που κατέβαλαν για την προετοιμασία μου”

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

Πηγή sport24.gr