Πώς να τονώσετε την σεξουαλική σας ζωή????

59

Η ποιότητα της ερωτικής μας ζωής και η ικανοποίηση που παίρνουμε από αυτήν δεν εξαρτώνται μόνο από όσα κάνουμε πριν ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης αλλά και όσα κάνουμε μετά, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

 

Όταν σκεφτόμαστε το σεξ, έχουμε την τάση να εστιάζουμε στην ίδια την ερωτική πράξη και τον οργασμό, όμως το «κλειδί» της επιτυχίας φαίνεται πως βρίσκεται αλλού…

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mississauga του Τορόντο υποστηρίζουν ότι ο χρόνος που αφιερώνει ο ένας σύντροφος στον άλλο μετά το σεξ, επιδεικνύοντας τρυφερότητα και ενδιαφέρον, συμβάλλει σημαντικά στην ικανοποίηση από τη σχέση.

Στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα διαδικτυακής δημοσκόπησης στην οποία συμμετείχαν 335 άτομα καθώς και στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 101 ζευγάρια.

Σκοπός ήταν να εξεταστεί η σχέση μεταξύ της τρυφερής συμπεριφοράς των συντρόφων μετά το σεξ (φιλιά, χάδια, τρυφερά λόγια κ.λπ.) και της γενικότερης ικανοποίησης από τη σεξουαλική ζωή και τη σχέση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα ζευγάρια που περνούν χρόνο μαζί μετά την ερωτική πράξη εκφράζουν σε γενικές γραμμές μεγαλύτερη ικανοποίηση, ασχέτως της συχνότητας του σεξ.

Φαίνεται λοιπόν πως αφιερώνοντας λίγο μόλις χρόνο μετά την ερωτική πράξη, τα ζευγάρια καταφέρνουν να απολαύσουν μια σχέση πιο ποιοτική, χωρίς μάλιστα να εστιάζουν αποκλειστικά στο ίδιο το σεξ.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

Πηγή: onmed.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here