Π. Γρηγοριάδης: “Το Κίνημα Απελευθέρωσης της Πόλης των Αχαρνών” κάνει τους πολίτες πρωταγωνιστές

155

Με σκοπό τόσο τον προβληματισμό όσο και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά των Αχαρνών, ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, χωρίς απολύτως καμία παραταξιακή αποχρώσα, προχώρησε στη σύσταση του Κινήματος Απελευθέρωσης της Πόλης των Αχαρνών. Το «Κίνημα για την απελευθέρωση της πόλης των Αχαρνών» είναι η πρότασή του στους κατοίκους των Αχαρνών ώστε να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, να είναι γνώστες των αποφάσεων που λαμβάνονται γι’ αυτούς και των συνεπειών τους.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

«Αναγνωρίζουμε  τόσο στον Δήμαρχο Αχαρνών όσο και  στο επιτελείο του, την ικανότητά τους να διοργανώνουν πλούσιες και επιτυχημένες  εκδηλώσεις για τους πολίτες των Αχαρνών αλλά και τον σκληρό  αγώνα τους  να είναι παρόντες σε κάθε κοπή πίτας Συλλόγων της πόλης…

Πράγματα που κατ’ εκείνους είναι και οι μοναδικές  αρμοδιότητες τους σε ό,τι  έχει να κάνει με το Δήμο. Τα τεράστια προβλήματα της πόλης δε, όπως όλα δείχνουν  δεν άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

Την ώρα που η πόλη δεινοπαθεί από την εγκληματικότητα,  το εμπόριο των ναρκωτικών, τους τοξικομανείς και κατά συνέπεια την ανασφάλεια των πολιτών, τα Αστυνομικά Τμήματα  Θρακομακεδόνων και Τατοΐου κλείνουν, δικαιώνοντας τις προβλέψεις μας ότι αντί να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις Αχαρνές αποδυναμώνεται περαιτέρω, σε αντίθεση με τα όσα έλεγε το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου με την ΕΛ.ΑΣ. για δήθεν ενίσχυσή της.

Τα άδεια και κλειστά μαγαζιά, οι  βιοτεχνίες  που κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία που αυξάνεται κατακόρυφα, οι διαλυμένοι και αφώτιστοι  δρόμοι, τα σπασμένα πεζοδρόμια, τα σκουπίδια που κατακλύζουν τις γειτονιές,  καταστρέφουν την εμπορικότητα και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας.

Οι ανύπαρκτες  πλατείες, παιδικές χαρές και αθλητικοί χώροι, υποβαθμίζουν την αισθητική της περιοχής αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το χωρίς προηγούμενο έγκλημα που διαπράχθηκε εναντίον των Αχαρνών από την εγκατάσταση των φυλακών λαθρομεταναστών, θα έχει εφιαλτικές συνέπειες στο πέρασμα των χρόνων για εμάς και τα παιδιά μας.

Η υφαρπαγή και η μη διεκδίκηση των βασιλικών ανακτόρων που  αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας αλλά και περιουσιακό στοιχείο της εδώ και αιώνες, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά.

Το ανεξέλεγκτο και μη βιώσιμο χρέος του δήμου Αχαρνών,  το οποίο εν αγνοία  των δημοτών χρεώθηκαν οι ίδιοι οι δημότες, διογκώνεται μέρα με τη μέρα, υπερβαίνει τα 100 εκ. ευρώ ενώ οι υπέρογκοι τόκοι του, σχεδόν ξεπερνούν τις 650.000 ευρώ το μήνα, στερώντας κάθε ελπίδα από την πόλη για την επιβίωση και την ανάπτυξή της.

Λαέ των Αχαρνών, όσο μένεις παθητικός θεατής και δεν έχεις τη συναίσθηση του κινδύνου που καθημερινά μεγαλώνει, οι συνέπειες των προβλημάτων θα είναι απρόβλεπτες, καταστρεπτικές και μη αναστρέψιμες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με σκοπό την άμεση απελευθέρωση της πόλης, καθώς κατά την άποψή μας τελεί υπό κατοχή, κατ΄ανάγκη γεννιέται το «Κίνημα Πολιτών για την Απελευθέρωση της Πόλης των Αχαρνών».

Σκοπός του κινήματος είναι:

  • Η άμεση και αναλυτική ενημέρωσή των δημοτών για όλα τα χρέη που επωμίστηκαν, χωρίς ποτέ να ερωτηθούν και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ανάπτυξη προς όφελός τους.
  • Η ενημέρωση των πολιτών για το πώς γεννήθηκαν τα υπέρογκα χρέη του δήμου Αχαρνών και για τους τόκους που πληρώνουν κάθε μήνα οι δημότες.
  • Η διαπίστωση της βιωσιμότητας του χρέους και η αναζήτηση των ευθυνών.
  • Να φέρει σε απολογισμό των πεπραγμένων της τη δημοτική αρχή για όσα έχει κάνει έως τώρα και να ζητήσει να της παρουσιάσει το σχέδιό  της για την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων του δήμου.

Το «Κίνημα Απελευθέρωσης της Πόλης των Αχαρνών», σκοπό έχει ο πολίτης να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην πόλη του, να είναι γνώστης των αποφάσεων που λαμβάνονται γι’ αυτόν και των συνεπειών τους,  όπως εδώ και καιρό θα έπρεπε να συμβαίνει και έχει υποχρέωση να κάνει».

 

Παναγιώτης Γρηγοριάδης

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here