Ρομπότ νυαγοσώστης βάζει τέλος στους πνιγμούς των προσφύγων!!!

62

Η επιστήμη κάνει θαύματα και αυτή την φορά ένα ρομπότ-ναυγασώστης έρχεται για να σώσει ανθρώπινες ζωές!

Πρόκειται για την… Έμιλι, την οποία δημιούργησαν επιστήμονες του κέντρου CRASAR (Center for Robot Assisted Search and Rescue) από το πανεπιστήμιο «A&M» του Τέξας.

Η Έμιλι ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για να βοηθήσει το Λιμενικό και τους εθελοντές στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη Λέσβο.

Να σημειωθεί, πως οι συγκεκριμένοι επιστήμονες έχουν επισκεφθεί τις τελευταίες ημέρες την χώρα μας προκειμένου να βοηθήσουν τις αρχές και τους εθελοντές στις προσπάθειές τους και φυσικά, για να τους γνωρίσουν την  Έμιλι (Emergency Intergrated Lifesaving Lanyard).

Το ρομπότ που χρησιμοποιείται σε έκτακτες καταστάσεις, από ναυαγοσώστες σε όλο τον κόσμο, κατευθύνεται μέσω τηλεχειριστηρίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιαστεί ο πρόσφυγας πάνω της και στη συνέχεια οι αρχές μπορούν να οδηγήσουν το ρομπότ μαζί με τον ναυαγό στη στεριά με ασφάλεια.

Η Έμιλι έχει μαζί της και ένα drone που περιλαμβάνει θερμικές κάμερες. Με τη βοήθειά του, οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν καλύτερα τι συμβαίνει και να καθοδηγούν το ρομπότ – ναυαγοσώστη.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 star.gr