Ρόβανιεμι: Εκεί που η μαγεία εναρμονίζεται με την πραγματικότητα!!! (PHOTOS)

402

(φινλανδικά: Rovaniemi) είναι πόλη της Φινλανδίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λαπωνίας.Στο Ρόβανιεμι βρίσκεται η έδρα του πανεπιστημίου της Λαπωνίας, στο οποίο φοιτούν περίπου 10.000 φοιτητές. Βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.Ο Αρκτικός Κύκλος είναι ένας από τους πέντε παράλληλους κύκλους γεωγραφικού πλάτους που σηματοδοτούν τους χάρτες της Γης. Είναι ο παράλληλος γεωγραφικού πλάτους 66° 33΄ 38΄΄ βόρεια του Ισημερινού. Ο Αρκτικός κύκλος χωρίζει την Αρκτική ζώνη από την Βόρεια Ήπια Ζώνη της κυρίας Εύκρατης ζώνης. Ονομάζεται Αρκτικός γιατί αντιστοιχεί στο νοτιότερο άκρο του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου.

Το χωριό του Αη Βασίλη είναι περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ροβανιέμι και ουσιαστικά είναι  ένα εμπορικό κέντρο με ξύλινα σπιτάκια που στεγάζουν  διάφορα καταστήματα.

Σε ένα από αυτά βρίσκεται και το γραφείο του Αη Βασίλη που έναντι ενός ποσού ο εφημερεύων Άγιος βγαίνει φωτογραφία μαζί σας!

           

    

 

Click to enlarge image images.jpgClick to enlarge image 941_laponia.jpgClick to enlarge image 941_laponia.jpgClick to enlarge image 941_laponia.jpg

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 pharmacybee.gr