Ρόδος: Απόφαση σταθμός με ποινές κάθειρξης 1.772 ετών – Πνίγονταν και πήγε για τσιγάρα!

40

Τα κομμάτια στο παζλ της φοβερής υπόθεσης συμπληρώθηκαν και οι 3 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν. Οι μαρτυρίες προκάλεσαν αίσθηση…

Ποινή κάθειρξης 748 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 1.290.500 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στον Σύρο διακινητή M.T. Σε ποινή κάθειρξης 640 ετών και 3 μηνών και σε χρηματική ποινή 1.290.500 ευρώ καταδικάστηκε ο Β.Η. και σε ποινή κάθειρξης 384 ετών και 6 μηνών και σε χρηματική ποινή 798.000 ευρώ, ο A.E. συγκατηγορούμενοι του, που δεν παρέστησαν στην δίκη. Οι ανωτέρω κρίθηκαν κατά περίπτωση ένοχοι εκ προθέσεως πρόκλησης ναυαγίου στο οποίο πνίγηκαν 28 άνθρωποι.

Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν συγκεκριμένα από κοινού στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου την 13η Σεπτεμβρίου 2015 από την πόλη Didim της Τουρκίας, με ξύλινο σκάφος μήκους 25 μέτρων με την επωνυμία «Summer Breeze» τουλάχιστον 127 μετανάστες με καταγωγή από το Ιράκ και την Συρία, έναντι αμοιβής ύψους 1.000 έως 2.000 από τον καθένα.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να προκάλεσαν την προσάραξη του σκάφους το οποίο εντοπίστηκε από δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού σε βραχώδη περιοχή ανατολικά του νησιού. 93 μετανάστες, οι οποίοι δεν ήταν εφοδιασμένοι με σωστικά μέσα έπεσαν στην θάλασα για να διασωθούν από τις ελληνικές αρχές, ενώ επήλθε θάνατος 28 ανθρώπων και συγκεκριμένα 7 ανδρών, 9 γυναικών και 12 παιδιών. Πέθαναν ακόμη 6 άτομα (ένας άνδρας, μια γυναίκα και 4 παιδιά) τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί ενώ αγνοούνται ακόμη 4 και συγκεκριμένα ένας άνδρας και 3 παιδιά.

Ο πρώτος κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε ότι ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους και ισχυρίστηκε ότι όταν αυτό έμεινε ακυβέρνητο, προσπάθησε να συνδράμει στην διακυβέρνηση του και συγκεκριμένα να επισκευάσει την μηχανή, πολλοί μεταφερόμενοι τον είδαν και θεώρησαν ότι ήταν ο κυβερνήτης. Υποστήριξε ακόμη ότι είχε εργαστεί ως ψαράς και γνώριζε λίγα πράγματα από ναυσιπλοϊα.

Η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης στην αγόρευση της υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος, που βρέθηκε να κατέχει μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο και δεν δικαιολόγησε, κολύμπησε στην ακτή φορώντας σωσίβιο, δεν βοήθησε τους υπόλοιπους ακόμη και παιδιά που πνίγονταν, ενώ όταν βγήκε σώος στην ακτή έσπευσε σε περίπτερο να αγοράσει τσιγάρα και εν συνεχεία σε ένα ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί.

Πηγή: dimokratiki.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg