Σε 25 μέρες «ΨΑΛΙΔΙ» στις συντάξεις ΞΑΝΑ !!!

107

 

 

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό – Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν «ρωγμές» στην κοινοβουλευτική συνοχή – Μετά τον Φεβρουάριο η φορολογία των αγροτών και μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια – Τροπολογίες για το «παράλληλο πρόγραμμα» επανέρχονται από το… παράθυρο.

Μέσα στον Ιανουάριο και σίγουρα μέχρι τις 15 του μήνα πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους.

Παρά την έντονη φημολογία περί του αντιθέτου, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν πως δεν πρόκειται να υπάρχουν απώλειες κατά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να πείσει η κυβέρνηση τους Θεσμούς ότι έχει ισοδύναμα, προκειμένου να μην μπει «μαχαίρι» στις συντάξεις -επικουρικές, αλλά και κύριες- είναι ελάχιστα, καθώς μένουν μόλις 25 ημέρες -και ενώ μεσολαβούν και οι γιορτές.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, και καθώς οι δανειστές αντιδρούν σε κάθε πρόταση της κυβέρνησης, όπως π.χ. η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, οι περικοπές στις συντάξεις είναι αναπόφευκτες και αναμένεται, ουσιαστικά, μόνο η «νομιμοποίησή» τους από τη Βουλή.

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο