Στην τελική ευθεία η πώληση του ΟΛΠ

54

 

Την Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους τρεις μνηστήρες για το Λιμάνι του Πειραιά. Τόσο η πλευρά της κυβέρνησης όσο και η πλευρά των εργαζομένων κάθισαν στο ίδιο τραπέζι των συνομιλιών με στόχο να τεθούν επί τάπητος τα δεδομένα της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και το επόμενο διάστημα από αυτήν.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, ενημέρωσε την ΟΜΥΛΕ για το θέμα υπογραφής του προεδρικού διατάγματος για τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένος, αλλά και για τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη νομοθέτηση και συγκρότηση της δημόσιας αρχής λιμένος, της διαδικασίας ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι εργαζόμενοι, φαίνεται να μην έχουν πεισθεί και αναφέρουν ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους ώστε να σταματήσει η πώληση των λιμανιών και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος.

«Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να επικαλείται μια μνημονιακή υποχρέωση» δήλωσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Γεωργακόπουλος. «Μπαίνουμε σε ένα σκληρό χειμώνα με τα γεγονότα και τα χρονοδιαγράμματα που μας προσδιόρισε ο υπουργός και πιστεύω είναι αναγκαίο και αυτό θα κάνουμε, τα λιμάνια να είναι εστίες πολέμου και αγώνων όλο αυτό το χρονικό διάστημα” υποστήριξε.

Τι λέει το ΤΑΙΠΕΔ
“Κατανοούμε την απογοήτευση που έχει προκληθεί από τις καθυστερήσεις, αλλά τώρα κινούμαστε προς τα μπρος ολοταχώς” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswire, η πώληση του λιμανιού θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους €700 εκκατ. συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων ύψους €300 εκατ. στις οποίες ο υποψήφιος επενδυτής θα προχωρήσει σε βάθος 5ετίας. “Η αξιολόγηση των προσφορών θα γι΄νει με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και ο νικητής θα είναι εκείνος που θα δόσει την καλύτερη προσφορά” είπε ο κ. Πιτσιόρλας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι προσφορές που αναμένεται να κατατεθούν αφορούν στο 67,7% του ΟΛΠ. Το 51% θα μεταφερθεί άμεσα στον πλειοδότη και το υπόλοιπο 16,7% σταδιακά μέσα σε πέντε έτη.

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here