Στη φώς της δημοσιότητας η μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη!! (PHOTOS)

59

Ένα νέο θρίλερ ζει η οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη καθώς μετά το σοκ της απώλειας του λαοφιλούς καλλιτέχνη, έχει να αντιμετωπίσει επιτήδειους οι οποίοι «εισέβαλαν» στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο email του αλλά και το youtube κατορθώνοντας να αποσπάσουν ιδιωτικό υλικό αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια!

Μέσω μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αποκαλύπτει το ereportaz, οι γονείς και ο αδελφός του Παντελίδη αφηγούνται λεπτομερώς τον τρόπο που άγνωστοι δράστες την επομένη κιόλας του θανάτου του καλλιτέχνη απέκτησαν πρόσβαση σε όλους του λογαριασμούς του κλέβοντας την πνευματική του περιουσία! Όπως μάλιστα δηλώνουν «εισβάλλοντας» στο ιδιωτικό του κανάλι στο youtube κατόρθωσαν να ενθυλακώσουν περί τις 200.000 ευρώ, ενώ χακάροντας το icloud έβαλαν στο χέρι σε«αδημοσίευτα τραγούδια αλλά και πρωτότυπες εκτελέσεις», δηλαδή «αποστάγματα της ψυχής του εκλιπόντος και προϊόντα αποκλειστικά του προσωπικού του μόχθου και ταλέντου…».

Έκλεψαν τους κωδικούς μια ημέρα μετά τον θάνατο!
Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι την επομένη της κηδείας, την 21η Φεβρουαρίου 2016, επιστήθιος φίλος του Παντελίδη μπήκε στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή στο faebook προκειμένου να ευχαριστήσει τον κόσμο «εκ μέρους της οικογένειας». Ωστόσο, όπως διαπίστωσε, η σελίδα είχε καταργηθεί! Η έκπληξη, τεράστια! Αλλά δεν ήταν η μόνη. Στην συνέχεια ο αδελφός του Παντελίδη επιχείρησε να μπει σε δυο ακόμη επίσημα προφίλ του στο facebook. «Και στις δυο περιπτώσεις οι κωδικοί εισόδου είχαν αλλάξει, ενώ στο δεύτερο προφίλ η επέμβαση ήταν ακόμη πιο δραστική καθώς αυτοί που παρανόμως είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό –και στις πληροφορίες που εμπεριείχε- είχαν αλλάξει ακόμα και το όνομα…».

Σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντος ο σκοπός των δραστών ήταν να καταλάβουν το «προφίλ» του Παντελίδη και να προσπορίσουν οικονομικά οφέλη από τις διαφημίσεις. Στην συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο γεγονός αλλά οργανωμένο σχέδιο καθώς από την επομένη του θανάτου οι δράστες είχαν κατορθώσει να υποκλέψουν τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το twitter, το instagram, το youtube αλλά και το icloud!

Εξαφάνισαν τα ακυκλοφόρητα τραγούδια

Όπως επισημαίνεται στην μήνυση που κατατέθηκε από τον δικηγόρο, κ. Πέτρο Καϊμακάμη, στο icloud του τραγουδιστή ήταν αποθηκευμένα όλα τα προσωπικά δεδομένα του τραγουδιστή, όπως βίντεο και φωτογραφίες, αλλά και αδημοσίευτα τραγούδια και πρωτότυπες εκτελέσεις οι οποίες κλάπηκαν από τους δράστες! Παράλληλα η οικογένεια του Παντελίδη ισχυρίζεται ότι αλλάζοντας τους κωδικούς στο youtube οι δράστες κατόρθωσαν να αποσπάσουν τεράστια κέρδη. Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «… Το κανάλι που τηρούσε ο θανών στο youtube με εκατομμύρια χτυπημάτων, για το κάθε βίντεο όπως προκύπτει από τις ενδεικτικά προσκομιζόμενες εκτυπώσεις video clips από το κανάλι του youtube από την εμπορική εκμετάλλευση των οποίων ο Παντελής δικαιούταν ποσοστά με βάση την οικεία σύμβαση με την δισκογραφική του εταιρεία ήταν ιδιαίτερα θελκτικό για τους δράστες…. Έτσι οι δράστες κατάφεραν επηρεάζοντας τα στοιχεία του υπολογιστή, εξαπατώντας τους ενδιαφερόμενους και παριστάνωντας ψευδώς ότι είναι νόμιμοι διαχειριστές και δικαιούχοι του καναλιού, αφενός μεν την απόσπαση τεράστιων χρηματικών ποσών μέσω της αλλαγής του αριθμού λογαριασμού στον οποίο κατατίθεντο τα χρήματα του δικαιούχου και αφετέρου την παρεμπόδισή μας από το να λάβουμε γνώση σχετικά με τα ποσά που κατατέθηκαν για το κάθε βίντεο…». Μάλιστα υπολογίζουν ότι το όφελος των δραστών από την παραβίαση του youtube αγγίζει το ποσό των 200.000 ευρώ από τις προβαλλόμενες διαφημίσεις και μόνο!

Αναλυτικά η μήνυση:

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

youweekly.gr