Συναγερμός στο Αιγαίο – Οι φόβοι για θερμό επεισόδιο από “ατύχημα”

110

Είναι μια κρίσιμη περίοδος. Ειδικά οι αρχές του επόμενου μήνα σε συγκεκριμένη περιοχή του Αιγαίου, αλλά και οι παραμονές του δημοψηφίσματος στην Άγκυρα μπορούν να ανάψουν το φιτίλι της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο υπουργός Άμυνας θα ενημερώσει τον Αμερικανό ομόλογό του στην ΗΠΑ όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ωστόσο παρά τις διπλωματικές πιέσεις της Ουάσινγκτον φαίνεται πως η Άγκυρα δεν ελέγχεται πλήρως.
Στην Αθήνα η ανησυχία είναι έντονη. Δεν είναι μόνο οι προφανείς ημερομηνίες και ειδικά η Μεγάλη Παρασκευή όταν ο Ερντογάν θέλει να προσευχηθεί στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης για να προκαλέσει. Το ζητούμενο είναι οι περιοχές του Αιγαίου και ειδικά εκείνες στις οποίες συγκεντρώνονται ισχυρές δυνάμεις.
Παράδειγμα, λένε πηγές, η άσκηση Ηνίοχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αρχές Απριλίου με τη συμμετοχή και των τριών Σωμάτων.
Μια πρόκληση των Τούρκων ή και ένα ατύχημα μπορεί να φέρει ένταση.
Δεν είναι όμως μόνο η περίοδος ως το δημοψήφισμα στην Τουρκία. Αναλυτές λένε ότι η Άγκυρα θα κρατήσει ψηλά την ένταση και ύστερα απ’ το δημοψήφισμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία ο Ερντογάν χάσει τότε αναμένεται μια μακρά περίοδος αστάθειας καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας θα επιχειρήσει να γίνει… Σουλτάνος μέσω νέων εκλογών όπου θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να διευρύνει την εξουσία του.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg