Σύμβολο ειρήνης από 3.000 σωσίβια προσφύγων στη Λέσβο

125

Το σύμβολο, που είχε διάμετρο περίπου 10 μέτρα, δημιουργήθηκε την Πρωτοχρονιά από εθελοντές της Greenpeace, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της Sea-Watch και άλλων οργανώσεων, ωστόσο, στη συνέχεια «εξαφανίστηκε» καθώς δεν υπήρχε η απαραίτητη άδεια από τις ελληνικές Αρχές.

Σε σύμβολο της ειρήνης μετέτρεψαν μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων ένα «βουνό» σωσιβίων που είχαν εγκαταλείψει χιλιάδες πρόσφυγες στη Λέσβο.

Το γιγαντιαίο σύμβολο σχηματίστηκε από περίπου 3.000 φωσφορίζοντα πορτοκαλί σωσίβια σε έναν λόφο από τον οποίο φαίνονται τα νερά που χωρίζουν τη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια, και όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

Το σύμβολο, που είχε διάμετρο περίπου 10 μέτρα, δημιουργήθηκε την Πρωτοχρονιά από εθελοντές της Greenpeace, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της Sea-Watch και άλλων οργανώσεων. Οι περίπου 100 εθελοντές χρειάστηκαν τρεις με τέσσερις ώρες για να τελειώσουν το έργο τους.

Στόχος ήταν να σταλεί «ένα μήνυμα ελπίδας», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φλόριαν Σουλτς της Greenpeace.

Ωστόσο, στη συνέχεια οι οργανώσεις υποχρεώθηκαν να αφαιρέσουν το σύμβολο που είχαν δημιουργήσει, καθώς δεν είχαν σχετική άδεια.

«Δεν είχαμε άδεια ώστε το σύμβολο να μείνει στους λόφους και επομένως το διαλύσαμε και καθαρίσαμε» το χώρο, είπε ο κ. Σουλτς.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην Ευρώπη το 2015, στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Περίπου 80% μπήκε στη Γηραιά Ήπειρο μέσω της Ελλάδας και η συντριπτική πλειονότητα έχει περάσει από τη Λέσβο.

Πηγή: .skai.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here