“Ταξίδι ονείρου & πηγή έμπνευσης” για τη διάσημη μπαλαρίνα μας, Αλεξάνδρα Αβράμη το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χορού

203


Με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτών, χορευτριών, αλλά και αθλητών – τριών από τη ρυθμική και την ακροβατική θα διεξαχθεί στις 18 και στις 19 Μαρτίου το «2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σύγχρονου, Κλασσικού και Μοντέρνου Χορού». Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών. Οι δηλώσεις για τις συμμετοχές ολοκληρώθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2017 και σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, είναι αυξημένες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι Έλληνες από το εξωτερικό, καθώς και οι Κύπριοι χορευτές.
2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σύγχρονου, Κλασσικού και Μοντέρνου Χορού
→Το πρωτάθλημα αποτελείται από τρεις χορευτικές εκδηλώσεις με αγωνιστικό χαρακτήρα.
Για τις ανάγκες της διοργάνωσης θα έρθουν στη χώρα μας καταξιωμένοι χορευτές και χορογράφοι από την Ευρώπη και την Αμερική. Με βάση την πολυετή εμπειρία τους θα αξιολογήσουν τα προγράμματα των συμμετεχόντων και θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές στη νέα γενιά της χώρας μας.
Ανάμεσα στους κριτές που θα αξιολογήσουν τη νέα γενιά θα είναι και η Αλεξάνδρα Αβράμη, η πρώτη Ελληνίδα μπαλαρίνα που κατάφερε να επιλεγεί από το φημισμένο American Ballet Theater. “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη που θα βρεθώ ξανά στη χώρα μου και, μάλιστα, για μία τόσο σημαντική διοργάνωση, όπως το “2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σύγχρονου, Κλασικού και Μοντέρνου Χορού“, που προωθεί την τέχνη του χορού από τις μικρές ηλικίες μέχρι και τις επαγγελματικές κατηγορίες. Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο πίεσης που περνάει η χώρα μας, αλλά και όλος ο κόσμος, ο χορός αποτελεί έναν πολύ υγιή τρόπο έκφρασης και εκτόνωσης. Μπορεί, όμως, να αποτελέσει και πηγή έμπνευσης για τους θεατές και να τους οδηγήσει σε ένα ταξίδι ονείρου και πραγματικότητας και να αποφορτίσει κάθε έντασή τους”, δήλωσε η διακεκριμένη μπαλαρίνα.
Τις ημέρες των αγώνων θα βρεθούν στις θέσεις των κριτών, μεταξύ άλλων, η Ζωή Τατόπουλος (είχε έρθει 3η στο τηλεοπτικό παιχνίδι “So you Think you can dance”. Αγαπημένη καλλιτέχνης και χορογράφος διάσημων καλλιτεχνών στην Αμερική), Αντώνης Κορούτης (είναι ένας από τους Solist στην Εθνική Λυρική Σκηνή που έχει χορέψει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Μέγαρο Μουσικής και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού), ο Άγγελος Αποστολίδης a.k.a Fuerza Negra (κορυφαίος αθλητής Hip Hop Dancer με διεθνείς διακρίσεις στον αγωνιστικό χορό. Θα έρθει από την Κούβα για να αξιολογήσει τους νέους χορευτές), ο Μάρκος Γιακουμόγλου (επαγγελματίας χορευτής, έχει εμφανιστεί στο πλευρό διασήμων καλλιτεχνών σε συναυλίες και video clip, καθώς επίσης και σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές όπως στα Mad Awards, XFactor, Dancing with the Stars, Your Face sounds familiar και Eurovision), Chali Jennings (η γνωστή Αμερικανίδα χορογράφος του Σάκη Ρουβά θα βρεθεί στη διοργάνωση για να αξιολογήσει τις χορογραφίες των Ελλήνων χορευτών).

Διοργανώτρια του «2ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σύγχρονού, Κλασσικού και Μοντέρνου Χορού» είναι η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Morgana», η οποία ιδρύθηκε με στόχους την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής και πνευματικής έκφρασης του ανθρώπου και την ανάδειξη χαρισματικών ταλέντων.

πηγή dancetheater.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας