Τα «άσεμνα» γυναικεία ΓΥΜΝΑ που σόκαραν τους Δανούς (Photos)

118

 

 

Μια φωτογραφική έκθεση με στόχο την καταπολέμηση της αρνητικής εικόνας που έχουν οι γυναικες για τον εαυτό τους «αποκαθηλώθηκε» αιφνιδίως από κεντρική πλατεία της Κοπεγχάγης μετά την παρέμβαση της αστυνομίας με την κατηγορία ότι ήταν άσεμνη.

Το project που λογοκρίθηκε

Η φωτογράφος Mathilde Grafström, επέλεξε να φωτογραφήσει γυναίκες που δεν ανήκουν στο παραδοσιακό μοντέλο ομορφιάς, σε μια σειρά φωτογραφιών που ονόμασε «Γυναικεία ομορφιά».

 

 

 

 

«Μέσα από αυτές τις φωτογραφίες θέλω να δείξω στις νέες γυναίκες ότι είναι πιο όμορφες από ότι νομίζουν. Δείχνω στη γυναίκα ότι είναι όμορφη, και με αυτόν τον τρόπο μπορώ να την βοηθήσω να αποδεχτεί τον εαυτό της» δήλωσε η καλλιτέχνις.

Ωστόσο, η αστυνομία της πόλης δεν είχε την ίδια άποψη και προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας έκθεσης των φωτογραφιών της, στην πλατεία Nytorv της Κοπεγχάγης.

Η ίδια τους καταγγέλλει καταδικάζοντας την άποψή τους για το γυναικείο σώμα ως προσβλητική: «Αυτή η απαγόρευση είναι εντελώς κατακριτέα. Πλήρης καταστολή της τέχνης μου», είπε. «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτές οι εικόνες είναι προσβλητικές. Δείχνουν κάτι που βλέπετε όταν αλλάζετε ρούχα σε μια πισίνα».

Δείτε παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες που χαρακτηρίστηκαν άσεμνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ thetoc.gr

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here