Τα συγκινητικά λόγια της κόρης του Νίκου Κούρκουλου 10 χρόνια μετά τον θάνατό του

262

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του μεγαλύτερου ηθοποιού και πιο γοητευτικού ζεν πρεμιέ που πέρασε από το ελληνικό θέατρο, Νίκου Κούρκουλου και η κόρη του Μελίτα μοιράζεται τις αναμνήσεις τις από εκείνον.

 

«Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει σε εμένα και στον Άλκη “ό ,τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, πρέπει να είστε οι καλύτεροι”. Όταν ήμασταν μικροί, μας είχε πάει μια μέρα βόλτα στην Ομόνοια, στους λούστρος, τα λουστράκια όπως έλεγε. Ήταν τρία λουστράκια στη σειρά και ο ένας είχε ουρά από κόσμο. Μας είπε ότι ακόμη και λούστροι να γίνεται, να είστε πρώτοι”, είπε και συμπλήρωσε: “Στο σπίτι με φώναζε πάντα κόρη, γιατί έχω το ίδιο όνομα με την μητέρα μου και ήθελε να μας ξεχωρίζει. Το χαϊδευτικό ξεκίνησε από τον αδελφό μου τον Άλκη, που όταν γεννήθηκα, ο πατέρας έλεγε “κάναμε κόρη” και με τη σειρά του ο αδελφός μου φώναζε “κόλη”. Έτσι μου έμεινε το κόρη».

Η Μελίτα Κούρκουλου θυμήθηκε, επίσης, τα  όμορφα καλοκαίρια που περνούσε με τον πατέρα της στην Κινέτα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος του θεάτρου, θα ήθελε και ο ίδιος να τον τιμούν όλοι για το έργο που έχει αφήσει στο ελληνικό θέατρο. Όταν ήμασταν μικροί γύριζε πάντα αργά στο σπίτι, την ώρα που κοιμόμασταν. Την απουσία του, την αναπλήρωνε τα καλοκαίρια. Μετά το Πάσχα το θέατρο ήταν κλειστό και περνούσε όλη την ώρα μαζί μας. Τρεις μήνες μέναμε στο εξοχικό μας στην Κινέτα, όπου ήμασταν συνέχεια μαζί».

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg