Το χρώμα των ματιών σου αποκαλύπτει τα πάντα για την υγεία σου!!! (PHOTOS)

183

Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής αφού αντανακλούν την συναισθηματική σου κατάσταση, αλλά όχι μόνο. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία σου, όπως τις πιθανότητες να εμφανίσεις ορισμένες ασθένειες.

Έχουμε πει τι λένε τα δάχτυλα σου για σένα, τι λένε τα φρύδια σου για σένα (αμέ), τι λέει ο μήνας που γεννήθηκες για σένα. Σήμερα ήρθε η ώρα να πιάσουμε την περιοχή των ματιών, τι λέει το χρώμα της ίριδας του ματιού σου για την υγεία σου. Και εξηγούμαστε.

Καστανά και μελί μάτια

Όσο πιο σκουρόχρωμα είναι τα μάτια σου, τόσο μεγαλύτερη είναι η φυσική σου προστασία από τις ακτίνες UV, σύμφωνα με τον οφθαλμολόγο Ivan Schwab. Εννοείται πως αυτό δεν σε απαλάσσει από την υποχρέωση σου να βάζεις αντηλιακό, απλώς μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσεις καρκίνο στα μάτια, στο δέρμα ή άλλες οφθαλμολογικές παθήσεις όπως καταρράκτη. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα του American Pain Society (APS), σε κάνει περισσότερο ευάλωτη στον πόνο και στο άγχος σε σχέση με γυναίκες που έχουν πιο ανοιχτόχρωμα μάτια, αλλά ταυτόχρονα ελαττώνει τις πιθανότητες να εμφανίσεις λεύκη, μια αυτοάνοση ασθένεια που χαρακτηρίζεται από λευκές κηλίδες στο δέρμα και τα μαλλιά.

Πράσινα μάτια

Σύμφωνα με το APS, οι γυναίκες με πιο ανοιχτό χρώμα ματιών είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερη ανεκτικότητα στον πόνο και να μην εμφανίσουν έντονο άγχος ή κατάθλιψη, ειδικά κατά την περίοδο του τοκετού και μετά την γέννα.

Επιπλέον, το πράσινο χρώμα σχετίζεται με χαμηλότερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, και συνεπώς με μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσεις μελάνωμα στο μάτι.

Μπλε μάτια

Για τα μπλε μάτια ισχύει πάνω κάτω ό,τι είπαμε και για τα πράσινα μάτια. Μια νέα έρευνα όμως δείχνει ότι τα γυναίκες με μπλε μάτια μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην εξάρτηση από το αλκοόλ.

* Φυσικά, τα γονίδια και το περιβάλλον παραμένουν οι πρωτεύοντες παράγοντες για την εμφάνιση ασθενειών και σε καμία περίπτωση το παρόν κείμενο δεν αντικαθιστά την συμβουλή του γιατρού σου.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 cosmopolitan.gr