Τραγικό! Έφυγε από την ζωή, στα 53 του χρόνια, πασίγνωστος Έλληνας! (PHOTO)

66

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο ο οικονομολόγος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Αναστάσιος Αλεξανδρίδης.

Ο Τάσος, όπως με οικειότητα τον αποκαλούσαν οι παλιοί γνώριμοι, που τον ήξεραν στη διαδρομή των πολλών χρόνων παρουσίας και εργασίας του στο ΣΒΒΕ, το ΣΕΒΕ και στους επιχειρηματικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, υπήρξε ένας σεμνός και δημιουργικός άνθρωπος, που αθόρυβα παρήγαγε  έργο και πρόσφερε στη σύνθεση γόνιμων προτάσεων για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Γεννημένος το 1963 στη Θεσσαλονίκη, πήρε το πτυχίο των Οικονομικών από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στη Μαθηματική Οικονομία και την Οικονομετρία και το 1991 έγινε διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το 1992 άρχισε ως στέλεχος τη συνεργασία του με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στον οποίο μάλιστα θήτευσε και σαν εκτελεστικός αντιπρόεδρος την περίοδο 2001-2003. Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, υποστήριξε από το 2007, το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, όντας και υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών & Σπουδών, ενώ στον παρόν δ.σ. του ΣΕΒΕ, είχε τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Η κηδεία του  θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου, στις 17.00 στον ι.ν. Αγίου Παύλου (Λεωφόρος Όχι 16, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη).

Ανακοίνωση του ΣΕΒΕ:

«Με αφορμή την αναγγελία του αδόκητου θανάτου του Αναστάσιου Αλεξανδρίδη, εκτελεστικού αντιπροέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το διοικητικό συμβούλιο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και ώρα 09.00, εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλειά του και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα

2. Να εκφράσουν τα μέλη του τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

3. Να παραστούν τα μέλη του στην επικήδειο τελετή, καταθέτοντας αντί στεφάνου και ως δωρεά χρηματικό ποσό προς ενίσχυση κοινωνικών δομών για τη στήριξη απόρων σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος

4. Να τηρηθεί 1’ σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος στην επικείμενη γενική συνέλευση του Συνδέσμου την Πέμπτη 28.05.15

5. Να αναρτηθεί τιμητική πλακέτα με το ονοματεπώνυμο του εκλιπόντος στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒΕ

6. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τύπο και να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ΣΕΒΕ

Ο Αναστάσιος Αλεξανδρίδης υπήρξε υπόδειγμα ακαδημαϊκού και ανώτατου στελέχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με υψηλή γνώση και εξειδίκευση σε θέματα επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης, οικονομίας. Προσέφερε σημαντικό έργο στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας γενικότερα, στους φορείς της και τα τελευταία εννιά χρόνια στον ΣΕΒΕ από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και αντιμετώπισε με αξιοθαύμαστο θάρρος και αποφασιστικότητα την πολύ σύντομη μάχη για τη ζωή του».

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

Πηγή: voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here