Συστατικά
- 200 γρ. ταραμά λευκό
- 400 γρ. ψωμί, μόνο ψίχα
- ξύσμα και χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
- 150 ml ελαιόλαδο (τουλάχιστον)
- 500 ml νερό
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 πρέζα μπούκοβο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. Μάλλον δε θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου αλάτι διότι ο ταραμάς είναι αλμυρός.
- Μεταφέρουμε σε ένα μίξερ το ψωμί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 κ.γ. πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι (ανάλογα την αρεσκεία μας), 100 ml ελαιόλαδο και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε στο τέλος το ταραμά και χτυπάμε για να δέσει το μείγμα.
- Προσέχουμε να δοκιμάζουμε όλη την ώρα και να προσθέσουμε επιπλέον λάδι αν χρειαστεί, πιπέρι και λεμόνι.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τον ταραμά μας με ντάκο, ελιές, ντομάτα και να ρίξουμε από πάνω φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο και μπούκοβο.
Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας
akispetretzikis.com