Υπέροχο υποβρύχιο μουσείο με αγάλματα στον Παγασητικό… (PHOTO)

57

Ενα υποβρύχιο μουσείο στον Παγασητικό Κόλπο, με αγάλματα εμπνευσμένα από το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και τους θρυλικούς Κενταύρους…

πρόκειται να δημιουργηθεί στο Βόλο. Εμπνευστής του φιλόδοξου έργου είναι το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και ΥΕνα υποβρύχιο μουσείο στον Παγασητικό Κόλπο, με αγάλματα εμπνευσμένα από το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και τους θρυλικούς Κενταύρουςδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα οφέλη πολλαπλά: διεθνής προβολή του Βόλου, ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού από τη στιγμή που θα είναι το πρώτο στην ευρωπαϊκή επικράτεια αλλά και η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, με στόχο τη δημιουργία ενός τεχνητού υφάλου στον Παγασητικό κόλπο, ο οποίος θα αποτελείται από γλυπτά εμπνευσμένα από τη μυθολογία που είναι συνυφασμένη με την περιοχή της Θεσσαλίας: τον Ιάσονα, τους Αργοναύτες και τους Κενταύρους.

 

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Εκτός από το πρώτο υποβρύχιο μουσείο γλυπτών στην Ευρωπαϊκή επικράτεια, το έργο φιλοδοξεί να είναι το πρώτο στον κόσμο το οποίο θα έχει χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από δωρεές. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει ανοίξει έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο μπορεί ο καθένας να καταθέσει το χρηματικό ποσό που επιθυμεί. Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει και εκστρατεία χρηματοδότησης στο διαδίκτυο, για την προώθηση της ιδέας και στο εξωτερικό. Αλλωστε, ένας από τους πολλούς παράλληλους στόχους του έργου, είναι η διεθνής προβολή της πόλης του Βόλου, αλλά και η ανάδειξη του καταδυτικού τουρισμού ως έναν νέο, δυναμικό κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα.«Είναι ένα μεγάλο ρίσκο, ειδικά λόγω των δυσκολιών που περνάμε στις μέρες μας, όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθειά μας», σχολίασε ο Δρ. Αλέξιος Λόλας, συντονιστής του ερευνητικού έργου. «Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε, είναι το αίσθημα της συμμετοχής σε κάτι μεγάλο, πρωτότυπο και καινοτόμο. Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι δύτης ή όχι, θέλουμε να νιώσει την ικανοποίηση ότι βοήθησε στην ολοκλήρωσή του», πρόσθεσε.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

   newsit.gr