Φανταστικό ορεκτικό!!! Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα…

188

 

 

Είναι η εποχή τους, θα τους βρείτε σε λαϊκές, μανάβικα κλπ. Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών. Διαλέξτε όσο μεγαλύτερο άνθος μπορείτε. Το μυστικό της συνταγής: Μην βάλετε τους κολοκυθοανθούς στο ψυγείο, θα μικρύνουν και θα “μαραθούν”. Για να παραμείνουν φρέσκοι μέχρι να τους μαγειρέψετε, βάλτε τους μέσα σε ένα μπολ με νερό με το άνθος τους προς τα έξω.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος Εκτέλεσης: Τηγάνισμα: 15΄

 

Υλικά:

Για 4 άτομα

  • 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι
  • 200 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 αυγά

Για το χυλό

  • 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. μπύρα
  • 1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύω όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μπολ και τα χτυπάω καλά.
Ανακατεύω τα τυριά, το μαϊντανό και τα αυγά και γεμίζω με τη γέμιση τους κολοκυθοανθούς. Στρίβω τις άκρες τους για να κλείσουν ώστε να μη χυθεί έξω η γέμιση.
Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάω τους ανθούς στο χυλό που έχω ετοιμάσει και τους τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Τους γυρίζω από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμοι, τους βάζω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και σερβίρω.

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 

 

dinanikolaou.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here