Φτιάξε το σπιτάκι Ζάνσελ και Γκρέτελ!!! Συνταγή – Εκτέλεση

175

Περιγραφή

Τη συνταγή τη βρήκα στο σαιτ του γαστρονομου!! Είναι πολύ ωραία κι ευχάριστη!!!

Το σπίτι του Χάνσελ και της Γκρέτελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 325 γρ. ζάχαρη καστανή ανοιχτή
  • 20 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 πρέζα αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το άνοιγμα της ζύμης
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κακουλέ, κοπανισμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο

  • 550 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών

 

Για τη διακόσμηση

  • κουφέτα, Smarties ή Μ&Μ’s, χρωματιστή τρούφα, ζαχαρωτά κ.ά.
 Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1

1)Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου γίνουν μια μαλακή κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, το αυγό, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Μόλις ενωθούν τα υλικά και γίνει μια ενιαία ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Βήμα 2

2)Στο μεταξύ, σχεδιάζουμε πάνω σε χαρτόνι τα πατρόν με τα οποία θα κόψουμε το μπισκότο. Οι διαστάσεις ειναι 1 τετράγωνο (που θα είναι οι πλευρές του)15χ15 1 ορθογώνιο ( η σκεπή) 12χ17 κι 1 σχεδιο με τριγωνικο σχήμα ( που θα είναι η το μπροστινό και το πίσω μέρος του σπιτιού) με βάση 15 εκ και ύψος 22 εκ Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα πατρόν.
Βήμα 3

3)Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° – 170° C. Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι και ανοίγουμε επάνω της τη ζύμη με έναν πλάστη, μέχρι να γίνει ένα μεγάλο φύλλο πάχους περίπου 3 – 4 χιλ.
Βήμα 4

4)Βάζουμε επάνω του τα πατρόν και κόβουμε γύρω τους με ένα μαχαίρι Προσοχή: από κάθε πατρόν, κόβουμε δύο κομμάτια ζύμης.
Βήμα 5

5)Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βήμα 6

6)Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 7

7)Για το γλάσο, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη με τα ασπράδια. Χρειάζεται έντονο και δυνατό ανακάτεμα, για να ενωθούν τα υλικά και το γλάσο να μη βγει ούτε πολύ σφιχτό ούτε αραιό.
Βήμα 8

8)Όταν κρυώσουν τα μπισκότα μας βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και συναρμολογούμε το σπιτάκι με πολυ προσόχη,
Βήμα 9

9)βάζοντας αρκετή ποσότητα γλάσου στις πλευρές και πιέζοντας ελαφρά ώστε να βγει σταθερό.
Βήμα 10

10)Διακοσμούμε με οτι θελουμε κι όπως μας αρέσει

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 sintagespareas.gr