Φόβοι για πακέτα – βόμβες και στην Ελλάδα – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

146

Σαν… μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα πακέτα βόμβες. Οι πληροφορίες του Newsit.gr για ακόμη οκτώ ύποπτα πακέτα προς το εξωτερικό επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Στο Κρυονέρι στο κέντρο διανομής των ΕΛ.Τ. εντοπίστηκαν τρομοπακέτα τόσο προς τον πρόεδρο του Eurogroup με φερόμενο αποστολέα τον Γιάνη Βαρουφάκη, όσο όμως και προς τον Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της ΕΚΤ με “αποστολέα” τον Γκίκα Χαρδούβελη. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στο στόχαστρο έχουν μπει και μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στην ελληνική κρίση.

Το μεγάλο στοίχημα όμως για την Αντιτρομοκρατική είναι άλλο. Ο εντοπισμός πιθανών τρομο-πακέτων που στάλθηκαν με στόχους εντός Ελλάδας.

Οι στόχοι προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι τα τρομο-πακέτα του εξωτερικού ταχυδρομήθηκαν με διαφορά 24 ωρών μεταξύ τους. Μια ημέρα μετά τα πακέτα προς Σόμπλε και ΔΝΤ ταχυδρομήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες και τα υπόλοιπα, και πάλι από ταχυδρομικά κουτιά στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ταχυδρομήθηκαν και τα υπόλοιπα με στόχο πρόσωπα εντός των συνόρων και έτσι έχει ξεκινήσει ένα… σαφάρι για τον εντοπισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση στην Αντιτρομοκρατικοί τα στοιχεία οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Όλα τα πακέτα έχουν τον ίδιο μηχανισμό, έχουν κατασκευαστεί από τον ίδιο άνθρωπο και φαίνεται ότι αυτός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, δεν είναι άλλος από τον διαβόητο “μάγειρα” τον κατασκευαστή της σούπερ βόμβας που είχε στόχο να τινάξει στον αέρα την περίφραξη των φυλακών του Κορυδαλλού στην επιχείρηση απόδρασης των μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Οι πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική λένε πως εκτιμάται ότι υπάρχει περί των “μάγειρα” ένας ενεργός πυρήνας της οργάνωσης. Πρόκειται μάλλον για μια μικρή ομάδα με πολλά στεγανά η οποία είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Εκτιμάται μάλιστα ότι τα μέλη δεν είναι καν κάτοικοι Αττικής και ότι “κατεβαίνουν” στο κέντρο μόνο για τα “χτυπήματα”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg