Χαμός στον Κάβο της Κέρκυρας με τα γυρίσματα και τις ακατάλληλες σκηνές (Φωτό)!

46

Αναβρασμός στην Κέρκυρα για τα γυρίσματα του ριάλιτι – ”Οι σκηνές προσβάλλουν πλήρως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”…

Έντονη διαμαρτυρία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου για τα γυρίσματα ριάλιτι του MTV στην περιοχή. Ανακάλεσε την άδεια ο δήμος Κέρκυρας, με τον πολιτιστικό σύλλογο Κάβου, να στέλνει ένα κείμενο διαμαρτυρίας, για τα όσα συμβαίνουν στο νησί. Αναλυτικα: ”Τις τελευταίες ημέρες δραστηριοποιείται στον Κάβο, το MTV (τηλεοπτικό κανάλι της Βρετανίας) και μαγνητοσκοπεί πλάνα και στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες των Βρετανών τουριστών, προκειμένου να προβληθούν ως reality show στη Βρετανία. Τα στιγμιότυπα που μαγνητοσκοπούνται από το συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού περιλαμβάνουν κυρίως, τις ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές των Βρετανών τουριστών. Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου, θεωρώντας ότι τέτοιου είδους τηλεοπτικά show προσβάλλουν τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του Κάβου, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας και δεν μπορούν όλα να θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος, απαιτούμε την άμεση διακοπή των γυρισμάτων και την απομάκρυνση των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου…

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αλλά και με συζητήσεις με στελέχη του έγκριτου Βρετανικού καναλιού BBC και επειδή θεωρούμε ότι η δήθεν άδεια που έλαβαν από το Δήμο Κέρκυρας δεν συμβαδίζει με τις πραγματικές τους προθέσεις, θέλουμε να δηλώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλα τα μέσα για την άμεση διακοπή των τηλεοπτικών γυρισμάτων. Από την επικοινωνία που είχαμε με το ΕΣΡ, διαπιστώσαμε ότι η δραστηριοποίηση και το περιεχόμενοι των γυρισμάτων του Βρετανικού καναλιού είναι πλήρως αντίθετη με την Ελληνική ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, αφού προσβάλλουν πλήρως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Από το ΕΣΡ μας δηλώθηκε επίσης ότι είναι στην ευχέρεια του Δήμου Κέρκυρας να απαγορεύσει την διεξαγωγή των τηλεοπτικών γυρισμάτων.

Καταγγέλλουμε ότι μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου, οι οποίοι προσπάθησαν να διερευνήσουν τις συνθήκες των γυρισμάτων, εξυβρίσθηκαν και απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα. Στην εξύβριση και τις απειλές συμμετείχε και η εταιρία που κάλεσε το συγκεκριμένο κανάλι στον Κάβο. Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου καλούμε τις αρχές να φροντίσουν άμεσα για την λήξη όλων των λήψεων για την συγκεκριμένη εκπομπή, την κατάσχεση του υλικού εξοπλισμού τους και αποζημίωση για πολλά αδικήματα που έγιναν κατά την διαμονή τους.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

   newsit.gr