ΨυχοLogin: Τι σημαίνει ΕΥΤΥΧΙΑ για τον κάθε άνθρωπο?

307

 ΕΥΤΥΧΙΑ είναι όταν δίνουμε αξία στην κάθε στιγμή της ζωής μας ακόμα και σε μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα που πολλές φορές κρύβουν μια πηγή ζωής, μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας.

Ευτυχία είναι όταν έχεις μια λάμψη στα μάτια σου, όταν θέλεις να χαμογελάσεις ακόμα και αν οι συνθήκες δεν στο επιτρέπουν, είναι όταν φτάσεις στο σημείο να επιτεύξεις ένα στόχο, οποιος και αν είναι αυτός! Είναι ένα αίσθημα ολοκλήρωσης και πληρότητας που για τον καθένα από εμάς ορίζετε διαφορετικά.

Κατά τον Freud «δεν υπάρχει καμιά συμβουλή που να κάνει για όλους, ο καθένας πρέπει να δοκιμάσει μόνος του με ποιον ιδιαίτερο τρόπο μπορεί να γίνει ευτυχισμένος». Και όμως πολλές φορές είναι τόσο δύσκολο να την διακρίνουμε, να την εκτιμήσουμε και να την απολαύσουμε. Είναι γεγονός ότι για να είμαστε σε θέση να την δούμε χρειάζεται να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, πολλές φορές ίσως το βίωμα μιας αρνητικής κατάστασης αποτελεί κύριο λόγο αναζήτησης της!!!

 

Είναι σημαντικό να αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς τι με κάνει ευτυχισμένο? Και αν η απάντηση είναι δεν ξέρω, τότε εκεί είναι η στιγμή που μπορεί να ξεκινήσει ένα πολύ όμορφο ταξίδι αναζήτησης της… 

 

 

ΨυχοLogin                         

Created by: Δρεμούση Μαργαρίτα

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg