Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για το τι θα πρέπει να κάνετε στην τράπεζα αν διαθέτετε 500ευρο!!!

98

Αλαλούμ επικρατεί με το “φακέλωμα” στις τράπεζες όσων έχουν και επιθυμούν να ανταλλάξουν τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Το μόνο βέβαιο είναι πως σε ό,τι αφορά στο 500αρικο δεν υπάρχει πρόθεση άμεσης απόσυρσης και έτσι δεν υπάρχει και λόγος πανικού. Όπως μάλιστα λένε υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη ακόμη και αν υπάρξει απόφαση για απόσυρση τότε σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το χαρτονόμισμα να χάσει την αξία του και θα υπάρχει μεγάλη περίοδος για την ανταλλαγή του. Αν μάλιστα ληφθεί απόφαση για απόσυρση απλά δεν θα εκδίδονται νέ χαρτονομίσματα μέχρι τη σταδιακή πλήρη απόσυρσή τους.

Σε ό,τι αφορά στο “φακέλωμα” είναι σαφές αυτό που περιγράφεται από πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας που σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα τονίζουν:

“Αν κάποιος έχει έναν οποιονδήποτε λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα και πάει να αλλάξει 500αρικα, δεν καταγράφονται τα στοιχεία του. Αν είναι άγνωστος καταγράφονται. Αυτό επιβάλει η διεθνής νομοθεσία”.

Ουσιαστικά εάν υπάρχει κάποια καταγραφή, αυτή υπάρχει για να αποφευχθεί το ξέπλημα μαύρου χρήματος και κανένας άλλος λόγος.

Σε ό,τι αφορά στην προμήθεια που κρατούν οι τράπεζες και αυτή διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα και συνήθως είναι 0,15%.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 filathlos.gr