Βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τα λάθη που γίνονται στο ξύρισμα!!! (PHOTOS)

132

Άνοιξη σημαίνει ήλιος, φούστες, φλοράρ φορέματα και ξυραφάκια. Ναι ξυραφάκια. Γιατί από τη στιγμή που αποφασίζεις να αποχωριστείς το τζιν σου, αυτό το γκατζετάκι γίνεται ο καλύτερός σου φίλος. Βέβαια αυτό εξαρτάται από το πως το χρησιμοποιείς καθώς αν δεν ξέρεις να το χειρίζεσαι σωστά θα καταλήξεις να κάνεις περισσότερο κακό από ότι καλό στην επιδερμίδα σου.
Καλή ώρα όπως η Monica και η Phoebe.

https://33.media.tumblr.com/d89aa1ec89dd043ea91e8117b19c2225/tumblr_nlhbopAPTP1qj4315o1_500.gif

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε- ή έχουμε κάνει τουλάχιστον 1 φορά στη ζωή μας- όταν χρησιμοποιούμε ξυραφάκι;

 

1. Χρησιμοποιείς καινούριο ξυραφάκι και το πιέζεις με δύναμη πάνω στο πόδι σου. Οι περισσότερες δεν χρησιμοποιούμε με προσοχή το καινούριο ξυραφάκι με αποτέλεσμα να τραυματίζουμε την περιοχή γύρω από τον αστράγαλο και το γόνατο. Next time, ξύρισε τα πόδια σου με προσοχή και όχι με μίσος.

2. Δεν αντικαθιστάς συχνά το παλιό σου ξυραφάκι. Συνεχίζεις να χρησιμοποιείς το μπουκωμένο με τρίχες ξυραφάκι με αποτέλεσμα αυτό να γεμίζει βακτήρια τα οποία μεταφέρονται στο δέρμα σου. Υπολόγισε περίπου 10 χρήσεις σε κάθε ξυραφάκι και μετά πέτα το.

3. Μοιράζεσαι το ξυραφάκι σου. ΜΕΓΑ λάθος. Ο καθένας πρέπει να χρησιμοποιεί το δικό του ξυραφάκι, γιατί α) δεν ξέρεις ποιο σημείο έχει ξυρίσει αυτό το ξυραφάκι- και τι μικρόβια μπορεί να έχει πάνω του και β) μπορεί οι λεπίδες που έχει να μην είναι σωστές για το δικό σου τύπο δέρματος και να το ερεθίσουν.

4. Ξυρίζεις τα πόδια σου μόλις μπεις για μπάνιο. Καλό είναι να περιμένεις λίγο, έτσι ώστε το νερό να μαλακώσει τις τρίχες στα πόδια σου για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

5. Δεν κάνεις απολέπιση.  Η τακτική και σωστή απολέπιση θα βοηθήσει τις τρίχες να μεγαλώσουν σωστά και να μην γυρνάνε προς τα μέσα, δημιουργώντας τα αντιαισθητικά και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ σπυράκια στα πόδια σου. Κάνε απολέπιση 1- 2 φορές την εβδομάδα και θα δεις αμέσως διαφορά.

6. Ξυρίζεις τα πόδια σου ΣΤΕΓΝΑ γιατί βιάζεσαι. Όλες μας κάποια στιγμή για να μην αργήσουμε σε κάποιο ραντεβού έχουμε ξυρίσει τα πόδια μας στεγνά. Αυτό είναι τόσο λάθος που η λέξη λάθος δεν αρκεί να το περιγράψει. Το δέρμα σου ερεθίζεται, αποκτάς κοκκινήλες και σε πιάνει τρελή φαγούρα. Άρα πάμε μαζί, ΠΟΤΕ ΞΥΡΑΦΙ ΣΕ ΣΤΕΓΝΟ ΠΟΔΙ.

7. Χρησιμοποιείς το αφροντούς και όχι ειδικό αφρό ξυρίσματος. Εντάξει το καταλαβαίνω πως ο αφρός είναι πιο ακριβός ωστόσο το αφροντους δεν παρέχει αρκετή λίπανση για να ξυριστείς σωστά. Αν δεν θέλεις να αγοράζεις ειδικό αφρό χρησιμοποίησε την κρέμα μαλλιών ή την μάσκα που έχεις, θα δεις φοβερή διαφορά.

8. Δεν ξεπλένεις το ξυραφάκι κατά τη διάρκεια που ξυρίζεσαι. Είναι η κλασσική κίνηση που κάνει στο νιπτήρα ο φίλος σου όταν ξυρίζεται. Αυτό το τουκ- τουκ- τουκ (δεν ξέρω πως αλλιώς να μεταφέρω τον εκνευριστικό ήχο που ακούς κάθε πρωί) είναι ένα από τα μυστικά για σωστό ξύρισμα. Ξέπλυνε με ζεστό νερό το ξυραφάκι για να διώχνεις τις περιττές τρίχες και την κρέμα που έχει εγκλωβιστεί στις λεπίδες για να επιτρέψεις στο ξυραφάκι να κάνει σωστά τη δουλειά του και να μην καταλήξεις με πληγές στα πόδια.

9. Χρησιμοποιείς ξυριστική μηχανή. Τα κλασσικά ξυραφάκια βοηθάνε στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και προσφέρουν βαθιά απολέπιση καθώς καθαρίζουν την εξωτερική στοιβάδα στην επιδερμίδα σου. Οι κεφαλές των ξυριστικών μηχανών κινούνται κυκλικλα με αποτέλεσμα να βοηθάνε τις τρίχες να μεγαλώσουν λάθος. Κάτι που δεν το θες γιατί ΣΠΥΡΑΚΙΑ #εξαλλη.
10. Ξυρίζεις πολύ τις τρίχες στις μασχάλες σου. Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν περίπου 10 κινήσεις για να ξυρίσουν τις μασχάλες τους- πολύ περίσσοτερες φορές δηλαδή από όσες πραγματικά χρειάζονται. Έτσι το δέρμα κοκκινίζει, ξεραίνεται και σου δημιουργεί έντονη αίσθηση φαγούρας. Για αυτό καλό είναι να κοιτάς στον καθρέφτη όταν ξυρίζεις τις μασχάλες σου έτσι ώστε να ξυρίζεις την περιοχή πιο στοχευμένα.

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

  cosmopolitan.gr