Εύοσμος: Σπαρακτικές σκηνές στα σπίτια των θυμάτων – Τα πέντε σενάρια του πολύνεκρου τροχαίου [pics, vid]

95

Δεν στεγνώνουν τα δάκρυα για τα 4 θύματα του τροχαίου στον Εύοσμο. Κορυφώνεται η αγωνία για τον 17χρονο τραυματία. Οι αρχές μελετούν πέντε εκδοχές…

Η τροχαία συνεχίζει να ερευνά τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, που σκόρπισε θλίψη σε πέντε οικογένειες και σε ολόκληρη την κοινωνία. Η εφημερίδα «Μακεδονία», αποκαλύπτει ότι τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για το τροχαίο είναι πέντε. Πολλά πάντως θα ξεκαθαρίσουν όταν βγουν τα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις του οδηγού, καθώς θα φανεί αν ήταν μεθυσμένος. Για την ώρα οι αρχές εξετάζουν τα παρακάτω:

  • Το μοιραίο ΙΧ κινούταν με υπερβολική ταχύτητα και ο άπειρος οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω μιας μικρής στροφής που υπάρχει 10 μέτρα πριν από το σημείο.
  • Ο 17χρονος οδηγός να ήταν μεθυσμένος. Αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων με τον πατέρα του 17χρονου τραυματία να τονίζει στην εκπομπή LiveNews πως τα παιδιά δεν είχαν πιεί.
  • Ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, επειδή ίσως μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.
  • Να αποσπάστηκε η προσοχή του νεαρού οδηγού από τη συζήτηση που ενδεχομένως είχαν μέσα στο αυτοκίνητο.
  • Ο 17χρονος οδηγός του μοιραίου Volvo να βρέθηκε μπροστά σε κινητό εμπόδιο, ίσως και σε αδέσποτο ζώο και να επιχείρησε να το αποφύγει. Ειδικοί έλεγαν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξηγεί και το παρατεταμένο φρενάρισμα πριν από την πρόσκρουση της δεξιάς ρόδας του αυτοκινήτου στο κράσπεδο.
Θρήνος στα σπίτια των θυμάτων

Πλημμύρισε από συγγενείς αλλά κυρίως από νεαρούς φίλους του το σπίτι του ενός από τα θύματα του τραγικού τροχαίου που συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη. Το πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του στον Εύοσμο είχε γεμίσει χθες το βράδυ από συνομηλίκους του και άλλο κόσμο, που κρατώντας λίγα λουλούδια ή ένα κερί, πήγαν να αποχαιρετίσουν το νεαρό που τόσο άδικα χάθηκε με τους φίλους στο δυστύχημα.

Το μηνύματα στο Facebook και η “προφητική” ανάρτηση

Την ίδια ώρα, αμέτρητα είναι τα μηνύματα συμπαράστασης στο Facebook για τις ψυχές που χάθηκαν. Συγγενείς αλλά και συμμαθητές των παιδιών, δε μπορούν να πιστέψουν ότι το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο ξαφνικά ενώ το ένα και μοναδικό παλικάρι που σώθηκε, δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο.

Φίλοι από το δημοτικό, μαζί σε όλα. Μαζί στη ζωή και στο θάνατο. Συγκλονίζουν τα πρόσωπα της τραγωδίας. Ανατριχίλα προκαλούν οι αναρτήσεις των παιδιών στο Facebook, λίγες ημέρες πριν το πολύνεκρο τροχαίο. Λες και ήξερε τι θα συμβεί, ο 19χρονος της παρέας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία που τον έδειχνε να οδηγεί και από κάτω σχολίαζε: “Αν μια μέρα η ταχύτητα με σκοτώσει, εσύ μην κλάψεις, διότι εγώ εκείνη την ώρα γελούσα”.

Σε άλλη ανάρτησή του, είχε ανεβάσει φωτογραφία με μια κλήση της τροχαίας. Μια κλήση, που έλαβε επειδή δεν είχε άδεια και δεν φορούσε κράνος, “στολίζοντας” μάλιστα, την Αστυνομία.


Τα πέντε παιδιά, όλοι μαθητές ΕΠΑΛ, πιθανότατα επέστρεφαν από διασκέδαση όταν στις 3.30 τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία το αυτοκίνητο μάρκας Volvo, έπεσε με ταχύτητα σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια στο τοιχίο του γηπέδου της ακαδημίας του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη, Ντίνου Κούη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης πάνω από την περιφερειακή οδό.

Click4More: Εύοσμος: Πραγματογνωμοσύνη για το πολύνεκρο τροχαίο ζήτησε η εισαγγελέας

Ανάμεσα στα θύματα, ήταν και ο 17χρονος οδηγός, ο οποίος σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Ο πέμπτος της μοιραίας παρέας, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρει στην Thessnews ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός, “Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση και με πολλαπλά τραύματα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Βρίσκεται σε καταστολή διασωληνομένος, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης του”.

Δρόμος – καρμανιόλα! Μάζευαν υπογραφές οι κάτοικοι από το 2015!

Κι όμως! Mάζευαν υπογραφές από το 2015 οι κάτοικοι της περιοχής για να βελτιωθεί ο δρόμος και να ληφθούν μέτρα. Πίστευαν αργά ή γρήγορα πως θα συμβεί το κακό και θα χάσουν την ζωή τους άνθρωποι. Για αυτό το λόγο οι κάτοικοι είχαν μαζέψει υπογραφές όπως διαβάζουμε στο seleo, ώστε να τις δείξουν στις αρχές και να ληφθούν ευθύνες, σε περίπτωση που συμβεί θανατηφόρο τροχαίο…

Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή που ξεκίνησε να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών εμπόδισε την ανάπτυξη της και την ανέγερση επιπλέον κτισμάτων.

Πηγή: LiveNews, seleo

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg