Ξέχνα τις δίαιτες! Αυτές είναι οι “10 εντολές” για να φτιάξεις το ΤΕΛΕΙΟ ΣΩΜΑ!!

129

Όλες μας έχουμε περάσει περιόδους εντατικής δίαιτας, που φυσικά έχουν αποτύχει… παταγωδώς. Και αυτό γιατί όσο πιο αυστηρή διατροφή ακολουθείς, προκειμένου να καταφέρεις να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι, τόσο πιο δύσκολο είναι οι προσπάθειές σου αυτές να καρποφορήσουν, αφού η συστηματική στέρηση σε οδηγεί με γεωμετρική ακρίβεια στην απόλυτη παραίτησή σου από κάθε εντατική προσπάθεια.

Γι΄ αυτό λοιπόν, ξέγραψε από το μυαλό σου τη λέξη δίαιτα, και απλά άρχισε να υιοθετείς τους παρακάτω κανόνες που θα σε βοηθήσουν να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά και θα σου επιτρέψουν να διατηρήσεις το βάρος σου στα επίπεδα που επιθυμείς.

1.Κατανάλωσε περισσότερα λαχανικά και φρούτα
Όχι μόνο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, αλλά και η ενέργεια που καταβάλλει ο οργανισμός σου για την πέψη τους είναι πολύ μεγάλη, ειδικά αν είναι ωμά ή όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτή τη μορφή.
2.Τρώγε συχνά και μικρά γεύματα
Δεν υπάρχει σωστό διατροφικό πρόγραμμα που να μην περιλαμβάνει μικρά και συχνά γεύματα, που θα κάνουν τον μεταβολισμό σου να παραμένει συνεχώς ενεργός και σε υψηλά επίπεδα- και αυτό είναι ένα από τα βασικότερα βήματα που πρέπει να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου. Άλλωστε, μπορεί η υπερκατανάλωση φαγητού να είναι απολαυστική τη δεδομένη στιγμή, όμως, η μετέπειτα δυσφορία είναι χειρότερη.
3.Αύξησε τις πρωτεΐνες στο διατροφικό σου πρόγραμμα
Η πρωτεΐνη σε βοηθά να νιώθεις χορτάτη για περισσότερη ώρα, ενώ παράλληλα, τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερη ενέργεια για την πέψη τους. Επιπλέον, αποτελεί δομικό στοιχείο του μυϊκού ιστού, οπότε θα σε βοηθήσει στην απώλεια λίπους και όχι μυών.
4.Περίορισε τους υδατάνθρακες, χωρίς να τους αποκλείσεις
Κάθε φορά που καταναλώνεις σάκχαρα ή υδατάνθρακες, ο οργανισμός σου απελευθερώνει ινσουλίνη, συστατικό που δεν επιτρέπει το κάψιμο λίπους, οπότε θα ήταν προτιμότερο να μειώσεις τις ποσότητες των τροφίμων αυτών. Επειδή όμως, οι υδατάνθρακες είναι ευεργετικοί για τη λειτουργία του εγκεφάλου σου και αποτελούν πηγή ενέργειας για το σώμα σου, φρόντισε να μην τους αποκλείσεις εντελώς από τη διατροφή σου.
5.Κατανάλωσε ικανοποιητικές ποσότητες φαγητού
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που ενδεχομένως κάνεις, προκειμένου να χάσεις γρήγορα κιλά, είναι να μην τρως σχεδόν… τίποτα. Με το να πεινάς, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μειώνεις το ρυθμό του μεταβολισμού σου και να μην χάνεις λίπος. Ένα σωστό γεύμα πρέπει να περιέχει όλα τα συστατικά των τροφών. Περισσότερες πρωτεΐνες, λιγότερους υδατάνθρακες, λίγα καλά λιπαρά και πολλά λαχανικά είναι η ιδανική αναλογία, που πρέπει να τηρείς πιστά.
6.Γυμνάσου τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα
Σωστός τρόπος διατροφής, χωρίς γυμναστική, δεν μπορεί να υπάρξει. Οπότε φρόντισε να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, κρατώντας τις ισορροπίες. Μην το παρακάνεις, αλλά και μην επισκέπτεσαι το γυμναστήριό σου… μια φορά την εβδομάδα. Οι τρεις φορές εβδομαδιαίως είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός για να διατηρηθείς σε φόρμα.
7.Ξεκουράσου και κοιμήσου αρκετά
Πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν τη σημασία του επαρκούς ύπνου αλλά και της ξεκούρασης, ωστόσο οι ευεργετικές συνέπειές τους είναι πολλές. Μια από αυτές, είναι το γεγονός ότι όταν είσαι κουρασμένη και άυπνη, σου είναι πιο δύσκολο να αντισταθείς στις… γευστικές προκλήσεις και τους πειρασμούς που συναντάς μέσα στη μέρα σου.
8.Μην το παρακάνεις με την αεροβική
Αν στόχος σου είναι να χάσεις το περιττό βάρος και λίπος, τότε η υπερβολική αεροβική γυμναστική –και μόνο- μπορεί να αποδειχθεί… αντιπαραγωγική. Φρόντισε να την συνδυάζεις και με άλλες ασκήσεις και σταμάτα να νιώθεις… η βασίλισσα του fitness, επειδή ίδρωσες 20 λεπτά πάνω στο διάδρομο, γιατί θα απογοητευτείς εν καιρώ.
9.ΜΗΝ ζυγίζεσαι τακτικά
Αν ζυγίζεσαι κάθε μέρα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι εν τέλει να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις. Κατά την περίοδο που προσπαθείς να αλλάξεις το σώμα σου, μπορεί να χάσεις λίπος αλλά να κερδίσεις μυϊκό ιστό, πράγμα που μπορεί να ισοσταθμήσει το βάρος στη ζυγαριά σου και να σε απογοητεύσει, ενώ δεν θα έπρεπε. Για το λόγο αυτό, φρόντισε να έχεις ως μέτρο σύγκρισης τα ρούχα ή τον καθρέφτη σου, και άφησε τη ζυγαριά για πιο αραιή χρήση.
10.Βρες κίνητρα
Το να έχεις απλά ως στόχο σου την απώλεια βάρους, που θα έρθει μακροπρόθεσμα, δεν θα σε βοηθήσει αρκετά στο να βρεις την ψυχική δύναμη για να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Βρες συνεχή κίνητρα προκειμένου να απολαύσεις όλη τη διαδικασία του χτισίματος ενός υγιούς κορμιού, όπως το να ανακαλύψεις υγιεινές τροφές και είδη γυμναστικής που θα σου αρέσουν. Αγάπησε το ταξίδι και όχι μόνο τον προορισμό του!

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

Πηγή: queen.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here