Πέθανε μεγάλος ΘΡΥΛΟΣ της ΡΟΚ!!!! (photos)

147

Ο Ντέιβιντ Μπόουι, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1947 ως Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς. Ήταν δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μουσικής του 20ού αιώνα. Ευρύτερα γνωστός έγινε το 1969 με το τραγούδι του Space Oddity, το οποίο συνόδευσε την τηλεοπτική προβολή της προσελήνωσης του Apollo 11 και έφτασε στο Βρετανικό Τοπ 5.

Το 1972 παρουσίασε το ανδρόγυνο alter ego του Ziggy Stardust, στο άλμπουμ “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars”, από το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία το τραγούδι “Starman”.

Αποτελεί ένας σημαντικότερους, αν όχι τον σημαντικότερο, εκπροσώπους του Γκλαμ Ροκ. Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του “Fame” που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. Η καρίερα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970.

Συνεργάστηκε με πολλούς διάσημους μουσικούς και συγκροτήματα, μεταξύ των οποίων οι Queen, αλλά και ο Mick Jagger, για τον οποίο υπήρξαν φήμες ότι διατηρούσαν και ερωτική σχέση.

Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let’s dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχήμενα τραγούδια. Συνέχισε να πειραμάτιζεται τις δεκαετίες του 1990 και του 2000.

Συνολικά κυκλοφόρησε 28 άλμπουμ με το πρότελευταίο να κυκλοφορεί το 2013, ενώ μόλις προχθές κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο “Blackstar”.

Ο David Bowie πέθανε σήμερα, 10/1/2016, μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο