Τέσσερις διατροφικές συνήθειες που σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένος… _

135

 

Πόσες φορές είναι εκείνες που ξυπνάς ύστερα από έναν πολύωρο ύπνο και παρόλα αυτά νιώθεις υπερβολικά κουρασμένη και εξαντλημένη; Σε όλους μας συμβαίνει πολλές φορές, και κατά κύριο λόγο οφείλεται σε κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες, που όλοι κάνουμε το λάθος και περιλαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πως αυτές είναι υπεύθυνες για το αίσθημα ατονίας που ανά περιόδους νιώθουμε. Επειδή όμως και το σώμα μας αποτελεί μια «μηχανή», και μάλιστα από τις τελειότερες, δες πως μπορείς να την θέσεις σε καλύτερη λειτουργία, αποφεύγοντας τα παρακάτω διατροφικά λάθη.
1.Δεν πίνεις αρκετό νερό
Αν δεν δίνεις στον οργανισμό σου τις ποσότητες νερού που χρειάζεται η άμεση συνέπεια είναι να αφυδατώνεται έστω και σε μικρό βαθμό και εσύ να νιώθεις εξαντλημένη. Άλλωστε, το βασικότερο σύμπτωμα της αφυδάτωσης είναι το αίμα να γίνεται πιο παχύρευστο με αποτέλεσμα να φτάνουν δυσκολότερα τα θρεπτικά συστατικά σε όλα τα σημεία του σώματός μας και ο οργανισμός να εξαντλείται. Ήρθε η ώρα να πιείς νερό λοιπόν!
2.Δεν κάνεις συχνά και μικρά γεύματα
Όσο περισσότερο φροντίζεις να τρως μικρά γεύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο περισσότερο εξασφαλίζεις έναν καλά ενεργοποιημένο μεταβολισμό με αποτέλεσμα να νιώθεις ξεκούραστη, καθώς τα ποσοστά του σακχάρου στο αίμα σου παραμένουν σε σταθερά επίπεδα. Φρόντισε λοιπόν να τρως μικρές ποσότητες φαγητού ανά 3 με 4 ώρες και θα δεις αμέσως τη διαφορά στη διάθεσή σου.
3.Παραλείπεις το πρωινό σου
Φυσικά, δεν λέγεται τυχαία το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αφού ένα καλό πρωινό είναι ο μοναδικός τρόπος να θέσεις σε λειτουργία τον μεταβολισμό σου μετά τον βραδινό σου ύπνο. Παραλείποντάς το, το μόνο αποτέλεσμα που θα καταφέρεις θα είναι να νιώθεις κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας μια ακατάσχετη κόπωση.
4.Πίνεις αλκοόλ
Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε ένα ποτό στο τέλος μιας δύσκολης μέρας προκείμενου να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε πιο ήσυχα. Φυσικά, όμως, αυτή η τακτική αποτελεί μέγιστο λάθος, καθώς το αλκοόλ επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας, μη αφήνοντάς μας να είμαστε αρκετά χαλαροί. Μην απορείς λοιπόν, αν το επόμενο πρωί νιώθεις κάπως εξαντλημένη.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

Πηγή: queen.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here