2η Grand Team 2016 αναδείχθηκε η Ελληνοαγγλική Αγωγή-ΑΣ Πρωτοπορία στο Cosmogym 2016 (Video)

221

Η ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής «Ελληνοαγγλική Αγωγή & Δήμος Ηρακλείου Αττικής», κερδίζοντας  χρυσό μετάλλιο στους ημιτελικούς της Διοργάνωσης (Όμιλος ΟΛΥΜΠΙΑ) με το πρόγραμμα «Αεί ο Θεός τα πάντα γεωμετρεί», πήρε το εισητήριο για τους τελικούς, όπου αναδείχθηκε 2η Grand Team 2016 στη διοργάνωση Cosmogym Contest 2016. Συγχαρητήρια στους 37 αθλητές και αθλήτριες , στη προπονήτριά τους Χριστίνα Ψαράκη και στους γονείς  για την υποστήριξή τους.

Λίγα λόγια για την Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής “Ελληνοαγγλική Αγωγή-ΑΣ Πρωτοπορία” δημιουργήθηκε το 2001. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες και φεστιβάλ γυμναστικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατακτώντας πρώτες θέσεις και σημαντικές διακρίσεις.

Την ομάδα αποτελούν 35 αθλήτριες με προπονήτρια την Χριστίνα Ψαράκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη Ρυθμική Γυμναστική. Στην ομάδα ξεχωρίζουν τρία κορυφαία ονόματα της ρυθμικής γυμναστικής, οι παγκοσμιονίκες της εθνικής ομάδας του ανσάμπλ (2007-2009) Μανιού Βάλια, Γεωργοβασίλη Αφροδίτη και Παπαϊωάννου Τάνια με παγκόσμιες συμμετοχές και διακρίσεις.

Τα προγράμματα της ομάδας συνδυάζουν Ρυθμική Γυμναστική με ενόργανη, ακροβατική και θέαμα και διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους και την άψογη εκτέλεσή τους. Η ομάδα προπονείται σκληρά αρκετές ώρες την εβδομάδα σε εγκαταστάσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Το καλοκαίρι του 2014, η ομάδα κατέκτησε ασημένια θέση ανάμεσα σε 25 ομάδες από 13 χώρες στους  πανευρωπαϊκούς αγώνες EUROGYM στο Helsingborg της Σουηδίας, που πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής UEG. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα, που συμμετείχε στους αγώνες της διοργάνωσης.

Επίσης, το καλοκαίρι του 2015, στο φεστιβάλ γενικής γυμναστικής στο Nessebar της Βουλγαρίας η “Ελληνοαγγλική Αγωγή & Δήμος Ηρακλείου Αττικής” απέσπασε βραβείο ως η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης.

Tο 2016, η δραστηριότητα της ομάδας είναι μεγάλη  καθώς  συμμετείχε  στους πανευρωπαϊκούς αγώνες στην Τσεχία αλλά και σε φεστιβάλ-διαγωνισμούς «Γυμναστικής για Όλους» στην Ελλάδα κατακτώντας πρώτες θέσεις & σημαντικές διακρίσεις.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας