Άλλαξε ο Ζάεφ τις δηλώσεις του για την Μακεδονία μετά τον σάλο!

170

Σε αναδίπλωση των δηλώσεων του για τη Μακεδονία, στο πρακτορείο ΜΙΑ, προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διπλωματική παρέμβαση από την Αθήνα, που εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της για όσα είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξη του, ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για ακόμη μία φορά για την συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας ότι  «η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε. 

Λίγες ώρες μετά, στο πρακτορείο ΜΙΑ, αντικαταστάθηκε η επίμαχη δήλωση Ζάεφ, με την εξής: «Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος της Μακεδονίας βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας είναι η χώρα μας και κανένας δεν μπορεί αυτό να μας το αρνηθεί».