Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές και ισχυροί άνεμοι – Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

238

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

 

Βροχές θα πέσουν κυρίως στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινά ηπειρωτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας έως το πρωί.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Παρασκευή 22/03

Καιρός: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Σάββατο 23/03

Καιρός: στην Κρήτη και βαθμιαία στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Κυριακή 24/03

Καιρός: στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπότε υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 25/03

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα νότια, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και νότια.

Τρίτη 26/03

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με τοπικές βροχές στη νότια νησιωτική χωρά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.