Ανοίγουν τα σχολεία: Τα νέα μέτρα και όλες οι αλλαγές στα πρωτόκολλα

120

Κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης στους ειδικούς, που συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι

 

Αμέσως αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των ειδικών, θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το πως και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η εισήγηση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αλλά με νέα δεδομένα όσον αφορά στα πρωτόκολλα, τα οποία και αλλάζουν. Όχι όλα βέβαια. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αλλάξει το 50+1, με τη λογική ότι αν υπάρξει κρούσμα, θα γίνονται τεστ σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο σε όσα κάθονται κοντά στο παιδί που νόσησε.

Οι αλλαγές στα πρωτόκολλα που φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” είναι πως τα self test από δυο την εβδομάδα θα γίνουν τρία και θα γίνονται και από εμβολιασμένα παιδιά.

Αν εντοπιστεί κρούσμα σε μια τάξη δεν θα γίνεται ιχνηλάτιση μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο παιδί που νοσεί αλλά σε όλη την τάξη, ακόμη και στους εκπαιδευτικούς.