Αττική Οδός: Αιτήσεις για την καταβολή αποζημίωσης – Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

29

Ανοίγει εντός των επόμενων ωρών η ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό όσων εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίδα”

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μετά τις 2 το μεσημέρι, ενώ θα υπάρξει σχετική παραπομπή από το site της Αττικής Οδού.

Οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους, τις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν του αυτοκινητόδρομου όπως και την ώρα εισόδου και εξόδου τους από αυτές.

Τι σημαίνει η αποζημίωση των 2 χιλιάδων ευρώ- Μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια;

Το ερώτημα που ετέθη από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η αποζημίωση που θα δώσει η Αττική Οδός, σε όλους τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο πρωθυπουργός, ήταν αν οι οδηγοί μπορούν να διεκδικήσουν και έξτρα αποζημίωση από τα δικαστήρια. Η απάντηση των περισσοτέρων νομικών είναι ναι, αλλά ορισμένοι σημειώνουν ότι τα ποσά που ακούγονται ότι μπορούν να διεκδικήσουν οι οδηγοί, είναι υπερβολικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA σημείωσε πως πολλοί δικηγόροι υπόσχονται εξωφρενικά ποσά αποζημίωσης, με τον ίδιο να θεωρεί πως το ποσό έως 30.000 ευρώ είναι ένα αποδεκτό ποσό.

“Εάν δεν υπάρχει άμεση βλάβη, δηλαδή πρωτοφανής ταλαιπωρία, εάν έβγαλε σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να επιδεινώθηκε κάποιο επικείμενο νόσημα, τα ποσά δεν πρόκειται να κινηθούν σε εξαψήφια και πενταψήφια νούμερα.

Άκουσα χθες ότι τα ποσά μπορούν να γίνουν σε όσα θέλει ο καθένας. Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο αιτήματος, αλλά όχι επιδίκασης. Τα 10.000 ευρώ είναι ένα ποσό που μπορεί να εκπροσωπήσει κανείς. Τα 100.000 και 50.000 ευρώ είναι εξωφρενικά ποσά, δεν πρόκειται να γίνει” εξήγησε.