Αυγενάκης: «Δεν ανεχόμαστε να μας κουνούν το δάκτυλο πρωτεργάτες σκανδάλων»

333

«Ως Νέα Δημοκρατία, όπου μπορούμε να συνδράμουμε το έργο της Δικαιοσύνης θα το κάνουμε», δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3» και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου.

 


Ο κ. Αυγενάκης αναφορικά με την μήνυση Κοτζιά επεσήμανε πως:

  • Έχουμε ένα θίασο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένο. Είναι πρωτοφανές πρώην ΥΠΕΞ να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του εν ενεργεία Υπουργού Αμύνης.  
  • Ο κ. Κοτζιάς δημοσίως υπαινίχθηκε ότι ο κ. Καμμένος έχει χρηματοδοτηθεί υπογείως από εταιρία του Σόρος και παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας παραμένει άφωνος όπως και όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι άλλοτε λαλίστατοι αριστεροί έχουν πια καταπιεί τη γλώσσα τους.  

Ενώ, για τα σκάνδαλα της Κυβέρνησης τόνισε ότι:

  • Δεν ανεχόμαστε να μας κουνούν το δάκτυλο πρωτεργάτες σκανδάλων. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Θριάσιο μειώθηκε η προκαταβολή που όφειλε να καταβάλει ο παραχωρησιούχος και υπετριπλασιάστηκε η έκταση που δικαιούται να καλύψει. Πως και γιατί οι όροι αυτοί άλλαξαν εκ των υστέρων;
  • Η  Κυβέρνηση επιχείρησε να παραχωρήσει με απευθείας ανάθεση το «Ελ. Βενιζέλος» για επιπλέον 20 χρόνια, έναντι μόλις 483 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνον έκρινε ότι ήταν ευτελές το τίμημα αλλά επί της ουσίας υποχρέωσε την κυβέρνηση να επανεκκινήσει τη διαδικασία. Έτσι το αεροδρόμιο δόθηκε έναντι 1,115 δισ. ευρώ. Δηλαδή 131% παραπάνω από την αρχική τιμή!
  • Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην επικεφαλής των λιπασμάτων στην Καβάλα, έγινε επικεφαλής της ΔΕΠΑ και φρόντισε να δίνει φυσικό αέριο στην εταιρία που δούλευε με μεταχρονολογημένες επιταγές, αντί να παίρνει προκαταβολή τα χρήματα, όπως ορίζεται από το νόμο.
  • Έχουμε επίσης επώνυμες καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες και κατασπατάληση κοινοτικών πόρων για το μεταναστευτικό, όπως αυτή του πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του κ. Ανδρέα Ηλιόπουλου.
  • Ως ΝΔ όπου μπορούμε να συνδράμουμε το έργο της Δικαιοσύνης θα το κάνουμε. Από την άλλη έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε τους θερμούς, αλλά και πρόσωπα που έχουν προσφέρει την χώρα ώστε να μην διασυρθούν.