Bλεφαροπλαστική: Πως να αποκτήσετε τέλεια μάτια μέσα σε μία ώρα!

276

Οριστικό τέλος στις «σακούλες» και τους μαύρους κύκλους  

«Η περιοχή των ματιών  είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και προδίδει ή αυξάνει την ηλικία ενός ατόμου.H Βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που μέσα σε λίγη ώρα μπορεί να αλλάξει θεαματικά την εικόνα του προσώπου μας αλλά και να επιλύσει προβλήματα της όρασης τα οποία σχετίζονται με την πτώση των βλεφάρων» τόνισε στο tvf.gr ο πλαστικός  χειρουργός Dr. Βαγγέλης Βασάλος, αποκαλύπτοντας μας μυστικά για μάτια χωρίς ψεγάδια!    

«Η Βλεφαροπλαστική επαναφέρει την όψη του προσώπου σε νεώτερη ηλικία, εξαλείφει τις αντιαισθητικές «σακούλες» κάτω από τα μάτια, βελτιώνει τους μαύρους κύκλους  αλλά και την όραση που σε ορισμένες περιπτώσεις παρεμποδίζεται. Η χαλάρωση του δέρματος της κογχοβλεφαρικής περιοχής (δηλαδή χαλάρωση και πτώση του άνω βλεφάρου) και η λιπόπτωση (κοινώς «σακούλες») λόγω προβολής του κάτω βλεφάρου που δίνει την εικόνα των αντιαισθητικών πρησμένων ματιών, αντιμετωπίζονται με την συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση η οποία είναι πλέον πολύ διαδεδομένη και στην  Ελλάδα» υπογράμμισε.

-Ποιά είναι τα αίτια που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα;

Οι κληρονομικοί παράγοντες, η προχωρημένη ηλικία, το στρες, ο ήλιος, η κακή διατροφή και ιδιαίτερα η κατανάλωση αλατιού (που προκαλεί κατακράτηση υγρών), οι πολλές ώρες εργασίας, η συνεχής χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι αλλεργίες, η μολυσμένη ατμόσφαιρα, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου είναι μερικές από τις αιτίες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του αισθητικού αυτού προβλήματος στα μάτια. Η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος με την πάροδο των χρόνων επιφέρει την πτώση των βλεφάρων.

-Τι ακριβώς  κάνετε στην διάρκεια αυτής της επέμβασης και πόσο επώδυνη αλλά και χρονοβόρα είναι;

Στην Βλεφαροπλαστική αφαιρούμε το δέρμα που περισσεύει, το λίπος ή και τα δύο μαζί. Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη κλινική και με τοπική αναισθησία  ώστε να μην υπάρχει πόνος. Ο χρόνος που απαιτείται για διορθωθούν και τα τέσσερα βλέφαρα είναι μια ώρα! Πόνος συνήθως και μετά την Βλεφαροπλαστική δεν υπάρχει, μόνο ένα αίσθημα πίεσης (σφιξίματος) στα βλέφαρα που υποχωρεί τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση. Αν ωστόσο υπάρξει ελαφρύς πόνος, αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Επίσης μετά την επέμβαση είναι πιθανό για λίγη ώρα τα μάτια να παρουσιάζουν ευαισθησία στο φως.

-Υπάρχουν σημάδια και για πόσες μέρες μετά την επέμβαση ;

Μετά την επέμβαση θα υπάρχουν λεπτά, σχεδόν αόρατα ράμματα που θα πρέπει να αφαιρεθούν μέσα σε 3-5 ημέρες. Υπάρχει μικρό οίδημα (πρήξιμο) και σε ελάχιστο ποσοστό εκχυμώσεις (μελανιές) οι οποίες δεν επηρεάζουν το αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτές υποχωρούν συνήθως χωρίς φαρμακευτική αγωγή και μόνο με την εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων μέσα στο πρώτο 24ωρο.

Από ποια ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση;

Συνήθως από ηλικία 40 χρόνων και πάνω έχουν ανάγκη από αυτή την χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αν συντρέχουν άλλοι λόγοι δυσμορφίας ή κληρονομικότητας, οπότε μπορεί να γίνει  και σε νεαρότερη ηλικία.

“Η Βλεφαροπλαστική επιλύει αισθητικά αλλά και ιατρικά προβλήματα των ματιών” επισημαίνει ο Dr. Βαγγέλης Βασάλος

-Τι πρέπει να προσέξει ο/η  ασθενής μετά την επέμβαση και σε πόσο χρόνο μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του;

Ο/η ασθενής  μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του από την επόμενη κιόλας  ημέρα και συνήθως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός  στις δραστηριότητες του. Συστήνεται μόνο να μην κάνει πολύ έντονη γυμναστική για 5-7 ημέρες, η μη έκθεση σε θερμό περιβάλλον και μεγάλη προσοχή σε τυχόν μικροτραυματισμούς. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και ορατά από την πρώτη βδομάδα με ένα εκφραστικό βλέμμα που κερδίζει τις εντυπώσεις.