Χανιά: Περίεργος θάνατος 20χρονης φοιτήτριας

313

Ευρήματα σοκ του ιατροδικαστή!

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου, μιας 20χρονης φοιτήτριας από την Κρήτη. Ο θάνατος της δεν συνέβη λόγω ανακοπής όπως αρχικά έγινε γνωστό αλλά από ασφυξία!

Η 20χρονη φοιτήτρια βρέθηκε αναίσθητη σε ασανσέρ ξενοδοχείου στα Χανιά. Άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης  μετά από  13 ημέρες. Τα αρχικά δεδομένα ωστόσο, που ήθελαν την άτυχη φοιτήτρια να παθαίνει ανακοπή στο ασανσέρ και να μένει αναίσθητη μέχρις ότου μετά από είκοσι λεπτά την απεγκλωβίσουν, ανατρέπονται.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Χανίων, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός τραγικού εργατικού ατυχήματος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ενδέχεται κάποιο ρούχο της νεαρής κοπέλας να πιάστηκε στο κενό μεταξύ του τοίχου και του ασανσέρ στο οποίο βρισκόταν και να προκάλεσε έναν απαγχονισμό «ατυχηματικού χαρακτήρα» στην κοπέλα.

Αυτό προκάλεσε ασφυξία ώστε να μην οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος για πάνω από το όριο των 6-7 λεπτών, με αποτέλεσμα να νεκρωθεί ο εγκέφαλός της.

Έπαθε μια σπάνια ασφυξία

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης «Αρχικά κοιτάζουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή κάποιος στραγγαλισμός. Ασφυκτικός θάνατος θεωρείται. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τον χώρο, δηλαδή τον ανελκυστήρα όπου βρέθηκε αναίσθητη η κοπέλα, αν και έχουν περάσει 13 ημέρες και δεν υπάρχουν σημάδια.

Έχει κάτι στον λαιμό, στον τράχηλο, το οποίο εξ αποκλεισμού άλλων αιτιών υποθέτω ότι έχει σχέση με αυτό που συνέβη εκεί ως εργατικό ατύχημα. Έχει να κάνει ασφυξία θέσης όπως λέμε. Μία σπάνια ασφυξία. Η πιο συνηθισμένη είναι ο απαγχονισμός. Μετά είναι ο στραγγαλισμός και σπανίως είναι η ασφυξία θέσης η οποία διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Παθαίνει αυτό που λέμε ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής

Σε ερώτηση για το αν δηλαδή αποκλείεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενο ανεύρυσμα, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Δεν υπάρχουν υπολείμματα αιμορραγίας στο κρανίο ή τον εγκέφαλο. Το μόνο που είχε ο εγκέφαλος ήταν νέκρωση λόγω της ανοξίας» .

Η Επιθεώρηση Εργασίας παρακολουθεί την υπόθεση και περιμένει το σχετικό πόρισμα πριν βγάλει σχετική ανακοίνωση.