Χειροπέδες σε έναν από τους καλύτερους δημάρχους του κόσμου

153

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Η εισαγγελία του Λόκρι, στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε τη σύλληψη του Ντομένικο Λουκάνο, δημάρχου του Ριάτσε, ένα χωριό πρωτοπόρο στην υποδοχή προσφύγων στη νότια Ιταλία, με την υποψία ότι αυτός βοηθάει την παράνομη μετανάστευση

Η εισαγγελία έδωσε εντολή για την παραμονή σε  ‘’ κατ’οίκον περιορισμό’’ του Λουκάνο, ο οποίος είναι ύποπτος επίσης για παρατυπίες στη χορήγηση χρηματοδότησης για τη συλλογή των απορριμμάτων στο χωριό του, σύμφωνα με ανακοίνωση των δικαστικών αρχών.

Ο Λουκάνο κατηγορείται ότι διοργάνωσε εικονικούς γάμους ανάμεσα σε κατοίκους του χωριού του και αλλοδαπές προκειμένου αυτές να εξασφαλίσουν την άδεια διαμονής.
Οι δικαστικές αρχές στην ανακοίνωσή τους επικαλούνται αποσπάσματα τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του στις οποίες ο Λουκάνο,  φαίνεται να δρα πραγματικά εν γνώσει του, κατά του ισχύοντος νόμου, τον οποίο χαρακτηρίζει ‘’χαζό’’,  σύμφωνα με το tanea.gr .

Ο Λουκάνο, ο οποίος το 2010 τιμήθηκε με την διάκριση του τρίτου ‘’καλύτερου δημάρχου του κόσμου’’ και αναφερόταν μεταξύ των 100 προσωπικοτήτων με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο από το περιοδικό Fortune το 2016.