Χρηματιστήριο: Νέα ημέρα αγωνίας για τις τράπεζες

127

Προβληματισμός από την άνοδο των ομολόγων

Σε απρόσμενο σύμμαχο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να πείσει ξένους επενδυτές να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, ίσως αποδειχθεί η πλήρης απαξίωση της ελληνικής αγοράς.

Έχοντας χάσει ο τραπεζικός κλάδος το 90% στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γενικό Δείκτη να έχει πέσει πάνω από 22% μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, ο κ. Τσακαλώτος στο ταξίδι του στην Ασία, θα έχει μιαν πρώτης  τάξεως ευκαιρία να εξηγήσει  γιατί υπάρχουν υποεκτιμημένες ευκαιρίες στην χώρα μας.

Από πλευράς του πάντως ο κ. Τσακαλώτος, από την Μαλαισία σήμερα (και το Χονγκ-Κόνγκ αύριο) θα προσπαθήσει  να πείσει τους ξένους επενδυτές ότι η ελληνική οικονομία βελτιώνεται και “πατάει γερά” έξω από την  “προστατευτική γυάλα’’ του Μνημονίου, προκειμένου να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στη χώρα μας.

Ο υπουργός οικονομικών αναμένει και ένα θετικό ‘’σήμα’’ από τις εκθέσεις του ΔΝΤ για ανάπτυξη

2-2,1% φέτος και 2,4-2,5%  το  2019, που όμως  είναι άνευ σημασίας από τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στα οποία έχει κατρακυλήσει πλέον η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το protothema.gr  και το ρεπορτάζ του Κωστή Πλάντζου.