ΔΕΚΑ: « Μήπως ήταν βιαστική και αμφίβολης αποτελεσματικότητας η απολύμανση στα σχολεία; »

233

Με δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη ΔΕΚΑ εκφράζει ερωτηματικά για το κατά πόσον η απολύμανση για τον κορονοϊό, στις σχολικές μονάδες του δήμου ήταν ορθή και αποτελεσματική

 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Αχαρνές, 4.3.2020

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ;»

Τετάρτη 4 Μαρτίου σήμερα και οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης μας μπόρεσαν να επιστρέψουν στα θρανία και στα μαθήματά τους, αφού χθες Τρίτη, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για να γίνει προληπτική απολύμανση για τον κορονοϊό. Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίου τύπου του Δήμου Αχαρνών.

Η δημοτική αρχή προσπάθησε να δείξει ετοιμότητα στην αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά η αντίδρασή της ήταν βιαστική και αμφίβολης αποτελεσματικότητας, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Γιατί στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να γίνει σοβαρή απολύμανση σε 100 περίπου σχολικές μονάδες της πόλης μέσα σε μία (!) ημέρα .

Με βάση τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μας, πολλά σχολεία στις Αχαρνές και στους Θρακομακεδόνες τελικά ΔΕΝ απολυμάνθηκαν. Επίσης, σε όσα έγινε απολύμανση, η διαδικασία ήταν τόσο σύντομη και πρόχειρη, που παραμένει αμφίβολο αν επιτεύχθηκε σοβαρή πρόληψη.

Εντέλει, η Δημοτική Αρχή οφείλει να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

1) Σε ποια σχολεία έγινε απολύμανση;

2) Σε όσα σχολεία έγινε, είναι ακίνδυνη η προσέλευση των μαθητών;

3) Σε τι βάθος χρόνου παρέχει προστασία η απολύμανση (αν παρέχει);

4) Υπάρχει μέριμνα για τη διατήρηση των σωστών μέτρων προστασίας στα σχολεία το επόμενο χρονικό διάστημα (τακτική καθαριότητα, σαπούνια, αντισηπτικά υγρά, κλπ);

Από τη Δημοτική Παράταξη Αχαρνών ΔΕΚΑ