Δικαίωση για την 53χρονη καθαρίστρια – Ελεύθερη με αναστολή

149

“Κύμα” συμπαράστασης μέχρι την τελική έκβαση

Δικαίωση για την 53 χρονη καθαρίστρια απο τον Βόλο καθώς μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Η γυναίκα έχει καταδικασθεί σε δεύτερο βαθμό σε 10ετή κάθειρξη, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου (από Ε΄τάξη το έκανε ΣΤ΄ τάξη), προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως καθαρίστρια.

Η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής θα συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και η 53χρονη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να λυθεί το νομικό θέμα.

Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση με την αιτιολογία να μην υποστεί κάποια βλάβη, καθώς βρίσκεται  σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ήδη, οι συνήγοροί της κατέθεσαν και αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ η κυρία Δημητρίου έχει ζητήσει να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση, προκειμένου να εξετάσει αν πρέπει να αναιρεθεί ή όχι και αν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν. Όπως είναι γνωστό έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων για την ποινή που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια ενώ τα social media έχουν πάρει φωτιά από εκδηλώσεις συμπαράστασης στο δράμα που περνάει.