Διπλά Τέλη Κυκλοφορίας φέρνει η τροπολογία για τα Euro6!

297

Σε μεγάλη κοροϊδία για τους καταναλωτές εξελίσσεται το θέμα των εκτελωνισμών καινούριων αυτοκίνητων Euro6 πρώτης γενιάς αλλά και των εισαγόμενων μεταχειρισμένων με χαμηλότερους συντελεστές καθώς ούτε την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε στη Βουλή η περιβόητη τροπολογία που απελευθερώσει χιλιάδες αγοραστές

 

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα στην Βουλή σε νομοσχέδιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει περαιτέρω η εφαρμογή της ενώ θα φέρνει μαζί της και διπλά Τέλη Κυκλοφορίας!

Ειδικότερα αν συμπεριληφθεί σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο θα χρειαστούν δύο με τρεις ημέρες ώστε να το επεξεργαστούν οι Επιτροπές και στη συνέχεια να προωθηθεί για ψήφιση από την Ολομέλεια.

Με λίγα λόγια η τροπολογία αν ψηφιστεί εντός εβδομάδας τότε στην καλύτερη περίπτωση οι εκτελωνισμοί θα ξεκινήσουν στις 8 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδοθούν μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Αν βέβαια πάνε όλα καλά και η τροπολογία κατατεθεί και ψηφιστεί εντός της εβδομάδας.

Αν πάλι καθυστερήσει για κάποιο λόγο τότε οι καταναλωτές που τελούν υπό… πολιορκία θα παραλάβουν τα καινούρια τους αυτοκίνητα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Αν πάλι πέσει μεγάλος φόρτος εργασίας στα Τελωνεία τότε είναι πιθανό να τα παραλάβουν έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Πάντως το οικονομικό επιτελείο από την 1η Σεπτεμβρίου όποτε και απαγορεύτηκαν οι εκτελωνισμοί των καινούριων αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία Euro6, πρώτης γενιάς αλλά και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα εκτελωνίζονται καταβάλλοντας διπλάσιο Τέλος Ταξινόμησης κυριολεκτικά κοροϊδεύουν χιλιάδες καταναλωτές οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να παραλάβουν το νέο τους αυτοκίνητο.

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για τα κρατικά έσοδα καθώς όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα καινούρια ή μη για να εκτελωνιστούν θα πρέπει να καταβάλουν φόρους και ΦΠΑ.

Από την άλλη μεριά το μικρό χρονικό διάστημα που θα ορίζει η τροπολογία αφενός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις διαδικασίες ενώ παράλληλα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα αναγκαστούν να πληρώσουν δύο φορές Τέλη Κυκλοφορίας για τα οχήματά τους που θα αφορούν τα έτη 2018 και 2019 ασχέτως αν τη χρονιά που διανύουμε τα οχήματά τους μπορεί να κινηθούν έστω και λίγες ημέρες!
Πηγή: NewsAuto.gr