Έγκλημα στη Ρόδο: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου επιχειρεί να βγει από τη φυλακή ο 23χρονος Ρομά

161

Να «σπάσει» τον περιοριστικό όρο της προφυλάκισης κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του «νόμου Παρασκευόπουλου», θα επιχειρήσει ο 23χρονος Ρομά, που κατηγορείται για το δεύτερο μεγάλο έγκλημα στη Ρόδο μετά τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη, τον βιασμό 19χρονης, που έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%

 

Υπενθυμίζεται ότι συγκατηγορούμενος του 23χρονου Ρομά στην εν λόγω υπόθεση, είναι ο 19χρονος Αλβανός που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο 23χρονος που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος δεν μεταφέρθηκε στις δικαστικές φυλακές Τριπόλεως, όπως είχε προγραμματιστεί. Αντιθέτως, αποφασίστηκε να μεταχθεί σήμερα στις φυλακές Γρεβενών, όπου ήδη βρίσκονται οι δυο κατηγορούμενοι για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη.

Άγνωστο παραμένει αν θα υλοποιηθεί η εν λόγω απόφαση, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, κ. Γιάννης Χριστοδούλου, προγραμματίζει να υποβάλει αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, σε εφαρμογή του «νόμου Παρασκευόπουλου» ή επικουρικώς την προσωρινή του κράτηση σε ίδρυμα.

Ρόλο – «κλειδί» θα διαδραματίσει η κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη ένας κοινωνικός λειτουργός της Πρόνοιας, ο οποίος παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τον 23χρονο κατηγορούμενο.

Ο κοινωνικός λειτουργός, υποστήριξε ότι ο νεαρός πάσχει από επιληψία, ότι έχει ιδιαίτερα χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και πως προέρχεται από διαταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον.

Αμέσως μετά την κατάθεση του κοινωνικού λειτουργού, ο 23χρονος κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη.

Το αν τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει εμπίπτουν στο «νόμο Παρασκευόπουλου» θα το κρίνει είτε η αρμόδια Ανακρίτρια είτε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

 

 

 

Πηγή: Εφημερίδα “Δημοκρατική”