Έκρηξη στο Κολωνάκι με δύο τραυματίες – Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την έκρηξη

162

Δοκιμή βόμβας βλέπουν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναφορικά με την έκρηξη στο Κολωνάκι έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου

 

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο εμπρηστικός μηχανισμός και η συνδεσμολογία της βόμβας δείχνουν πως μάλλον ήταν μία δοκιμή χτυπήματος. Μέσα στο μεταλλικό κουτί ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούταν από μερικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω σε αυτά ήταν δεμένα διάφορα βαρελότα, ενώ η συνδεσμολογία ήταν παρόμοια με αυτήν μίας ωρολογιακής βόμβας.

Τα στοιχεία αυτά κάνουν την Αντιτρομοκρατική να μιλάει για νέους τρομοκράτες που πειραματίζονται, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και κάποιο άλλο ενδεχόμενο για την ταυτότητα των δραστών, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Αυτό πάντως που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας στον Άγιο Διονύσιο όπως συμβαίνει συνήθως και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι από τύχη δεν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη στο Κολωνάκι, αλλά δύο τραυματισμοί, ενός αστυνομικού και του νεωκόρου του ναού του Αγίου Διονυσίου.

Το χρονικό της έκρηξης στο Κολωνάκι 

Η έκρηξη στο Κολωνάκι σημειώθηκε στις 7:00 το πρωί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά 34 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα μεταλλικό κουτί έξω από το ναό και την εντόπισε ο νεωκόρος, ο οποίος ενημέρωσε και την Άμεση Δράση. Ο ίδιος ωστόσο, για άγνωστο λόγο μετακίνησε το μεταλλικό κουτί από την είσοδο του ναού σε ένα παρτέρι δίπλα από την Εκκλησία.

Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και μόλις είπαν στον νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα, από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται, ευτυχώς όχι σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το ανησυχητικό πάντως είναι πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για την έκρηξη.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μετά την έκρηξη με στελέχη των ΤΕΕΜ και της Αντιτρομοκρατικής να αναζητούν ίχνη που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Πηγή: iefimerida.gr